Организираха открит урок за обмяна на опит в обучението на деца от етническите малцинства

Снимка: Личен архив

Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил организира практикум с открити уроци за обмяна на добри практики в обучението на деца и ученици от етническите малцинства.

Практикумът е реализиран в ОУ „Христо Ботев“ - Невестино.

На практикума присъстваха учители и директори от ОУ „Иван Вазов“ - гр. Кюстендил, ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ - с. Раждавица и от ОУ „Св.Климент Охридски“ - село Трекляно.

Реализирани са два урока - един в начален етап при госпожа Радка Сербезка по математика, с ученици от първи клас и урок в прогимназиален етап при господин Данаил Иванов по география в пети клас.

Коментарите след проведените уроци станаха повод за споделяне на положителен опит в преподаването на учебния материал и идеи за прилагане на съвременни учебно-методически ресурси в обучението на ученици от начален и прогимназиален етап.

Много добрата материална база в ОУ „Христо Ботев“ - Невестино и личния принос на учителите са предпоставка за постижения в обучението и възпитанието на децата и учениците от етническите малцинства, както и засилване на интереса им към учебния процес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK