ГЕРБ връща жеста на Камбуров и го издига за кандидат-кмет?

Веселин Камбуров, Мариана Стругова, на снимка долу: Мехмед Бакалов, снимки: infomreja.bg

Бившият лидер на младежката организация на БСП в Гърмен Веселин Камбуров влиза в изборния двубой срещу кмета на общината Ахмед Башев. Източници на Инфомрежа съобщиха, че той ще бъде одобрен от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Предложението към него е било отправено лично от ръководството на ГЕРБ с идеята, че младите хора ще се активират за вота наесен и ще направят историческия прелом за смяната на статуквото. Именно заради това по-голяма част от младежкото обединение на БСП в Гърмен заяви пълната си подкрепа към бившия председател Веселин Камбуров.

Наскоро на общинска конференция на ГЕРБ в Гърмен делегатите номинираха няколко кандидатури. Избухнаха  скандали и съмнения, че ръководството на ГЕРБ е привлечено от ДПС да работи за тяхната кауза. Затова някои от номинираните кандидати си дадоха отвод, други бяха принудени, вероятно под натиск от ДПС, да се откажат, а трети, като учителя Мехмед Бакалов, останаха на твърдата си позиция и чакат одобрение от Изпълнителната комисия.

Местните коментират, че ако бъде одобрена кандидатурата на Веселин Камбуров за кандидат-кмет на общината, ще е добър ход от страна на ГЕРБ. Така ще се изправят един срещу друг срасналите се през годините партийни структури на БСП и ДПС.

"С Веселин Камбуров не са водени разговори за номинирането му за кандидат-кмет от ГЕРБ за община Гърмен. Пред нас той просто е споделил мотивите си да напусне редиците на БСП заедно с други млади хора",  коментира общинският председател на ГЕРБ в Гърмен Розен Марчев.

В края на миналата седмица Веселин Камбуров изненадващо обявяви, че всичките 170 членове на младежката организация напускат БСП и преминават към ГЕРБ. Мотивът на младите социалисти бе несъгласието им с решението на общинското ръководство, начело с председателката Мариана Стругова, БСП в община Гърмен да не издига свой кандидат за кмет, а да подкрепи кандидатурата на досегашния кмет от ДПС Ахмед Башев .


 

КОМЕНТАРИ

atanas20:46 - 19.09.2011
bashev pak 6te spe4eli s palno mnozinstvo be tikvenici.toi e nomer edno,i danevise iska taka 6te bade.
ВИКТОР15:47 - 28.07.2011
ГЕРБ В ГЪРМЕН ОЧЕВИДНО РАБОТИ ЗА АХМЕД БАШЕВ. ТОВА ДАЖЕ НЕ Е НИКАКВА НОВИНА УВАЖАЕМИ ОТ ИНФОМРЕЖА.
някой16:26 - 25.07.2011
бихте ли ми посочили кой от горната снимка е Мариана Стругова
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK