ГЕРБ в шок след кандидатирането на Стефан Данаилов, отчита БСП

снимки: БСП, архив

След кандидатирането на Стефан Данаилов ГЕРБ като че ли са в шок, коментира БСП лидерът Станишев на днешната пресконференция на Позитано, съобщи news.bg.

Той определи като нелепо твърдението на председателя на парламента Цецка Цачева, че Данаилов няма визия за ролята на президентската институция.

Станишев беше категоричен, че именно Стефан Данаилов има ясната цел да бъде защитник на българската култура и духовност и е способен аргументирано да отстоява позициите си. Според лидера на БСП, кандидатите на ГЕРБ - Плевнелиев и Попова, са тези, които нямат идеи и компетенции в сферата на президентските правомощия.

Станишев с ирония напомни амбицията на Маргарита Попова като вицепрезидент да реформира съдебната система.

Той коментира още и думите на Цачева, че ГЕРБ е ковачница на кадри, като иронично посочи, че тези кадри са предимно некачествени. По думите му, вчера за четвърти път е бил сменен директорът на Агенция „Пътна инфраструктура" и цената на тези кадрови експерименти на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ я плащат българските граждани, защото некомпетентността и лобизмът излизат през носа на хората.

„Нашата президентска двойка играе за победа и това е ясно от силата, която кандидатите ни излъчват", заяви още лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той сподели, че е получил обаждания от хора с различни политически виждания и по думите му, номинацията се възприема добре, тъй като това е много силна кандидатура. Станишев изтъкна, че двойката Ивайло Калфин - Стефан Данаилов е в пъти по-качествена и силна от другите, които ще се явят на изборите. „Радвам се, че Стефан Данаилов пое този кръст", заяви още той.

„Искам да видя точно кой ще бъде кукловод на Калфин и Данаилов, как точно ще ги управлява", отговори Станишев на коментар, че Георги Първанов е в основата на избора на левицата за кандидат за президент и вицепрезидент.

 

КОМЕНТАРИ

Ана22:50 - 22.09.2011
Глупости на търкалета точно пък заради кандидатурата на Ламбо ще са в шок даже е доста по добре за ГЕРБ че е той а не Корнелия Нинова. Излишни надувки Калфин и Ламбо са трети или четвърти БСП трасира пътя към балотажа на Кунева
Безпартиен13:43 - 17.09.2011
Ами да, в шок са ! Народа въщо е в шок, изглежда простотията ви край няма и винаги си биете сами рекорда от предния път.
Безпартиен13:41 - 17.09.2011
Ами да, в шок са ! Народа въщо е в шок, изглежда простотията ви край няма и винаги си биете сами рекорда от предния път.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK