Евродепутатът Момчил Неков в Кресна - година след пожара! Пременен в носия, откри фестивал в Баня

Снимки: Пресцентър БСП

По покана на кмета на община Кресна, Николай Георгиев, на Малка Богородица - 8. септември, евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Европейския пармамент, Момчил Неков, посети два курбана в село Влахи и село Ощава.

Във Влахи евродепутатът имаше възможност да разгледа най-старата черква в региона - „Света Богородица”, която е възстановена със собствени средства и усилията на жителите.

Село Ощава беше пострадало при разразилия се миналата година голям пожар на горски масиви в региона. Неков посети и една от най-пострадалите къщи от пожара. „Една година след пожара продължаваме да възстановяваме къщата на дядо Митко. Следите от пожара още личат!“ - каза кметът на община Кресна, Николай Георгиев.

В град Кресна евродепутатът се срещна с граждани. Там той бе посрещнат от лидера на социалистите - Петър Петров. „Регионът е богат на природни ресурси. И може да се развиват нишови продукти“ – заяви Неков пред присъстващите.

Момчил Неков беше специален гост на фестивала в село Баня „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра", за втора поредна година организиран от кмета Мария Юрганчева.

„Баня е второто в страната населено място след Велинград по брой минерални извори, а фестивалът е чудесна възможност да съхраним българските традиции  и да привлечем повече туристи в този прекрасен край на България, който предлага и своите уникални храни“ – това заяви Момчил Неков, който откри събитието, облечен в традиционна за региона народна носия.

На фестивала гости бяха областният председател на БСП-Благоевград, и заместник-кмет на община Гоце Делчев - Валери Сарандев, народните представители от регона от ПГ на БСП за България - Богдан Боцев и Николай Бошкилов, Костадин Дурчов - председател на общинската организация на БСП в Банско, и лидерът на младите социалисти в Благоевград, Веселин Христов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK