ГЕРБ с втора жалба: Девет депутати и кметове от ДПС агитират за своя кандидат

снимка: Пресцентър ГЕРБ

ПП ГЕРБ подаде втора жалба за нарушения на изборния процес в сатовчанското село Туховища, след като преди час Общинската избирателна комисия бе сезирана за предизборна агитация от страна на пловдивския депутат от ДПС Петя Раева.

Този път от ГЕРБ посочват, че деветима депутати, кметове и общински лидери от ДПС водят явна агитация за кандидата им Кемал Арифов.

"Нашествието на политици от ДПС в изборния ден в Туховища е още от старта на изборния ден - 7 часа. Агитацията върви не само в двора на училището, където е избирателната секция, но и на други места в селото", твърдят в жалбата си от щаба на управляващата партия.

За гласуване под натикс на ДПС признаха и избиратели от Туховища, пожелали анонимност. Много жители на селото пък се заканват, че няма да излязат да гласуват заради обсадата на ДПС, която не им позволява свободно да упражнят правото си на вот. 

Народните представители Муса Палев, Алиосман Имамов, Янко Янков, Петя Раева, Метхат Метин и други депутати от ДПС, както и областният лидер Ведат Хюсеин, общинският кмет Арбен Мименов и всички кметове и съветници от ДПС в община Сатовча са впрегнати в агитацията, която в днешния изборен ден е закононарушение.

Със скандали е започнал изборният ден  в с. Туховища. Спорът е бил къде да бъде разположена изборната урна по време на днешния балотаж - в  училището като неутрален терен или в аведението на местните автобусни босове от ДПС - Сандеви. 

В крайна сметка било решено секцията да бъде разположена отново в селското училище.

До 14 часа в Туховища са гласували повече от 350 избиратели, което е над 50 % избирателна активност.

 

КОМЕНТАРИ

dgd22:27 - 16.10.2012
ei kerliv kaurin 500godinki si bil pod robstvo neznaesh li che fesovete sati ebali maikatamn pati napolovina i ti si fes be kerlivec kaurski tuk sha sme ako ne vi iznasq ebete si maikata e moje i nie da go napravim kakto sa pravili turcite hahaha
volen siderov18:29 - 14.10.2012
Какъв Ведат Хюсеин - помак от Буково,какъв Муса Палев какви 5 лева - една картечница и всички фесове доло да еба тяхната мама помашка да еба.Тук е БЪЛГАРИЯ и който не му изнася да изчезва в анадола.
До избирател17:54 - 14.10.2012
Ти заплашваш ли бе педал
избирател16:14 - 14.10.2012
а когато беше впрегната цялата полиция в областа , нямаше натиск,кмета вече се знае и той е от дпс,а на тия еничари от герб след парламентарните избори от сега да си търсят еднопосочен билет за други краища на света , чеча ще им се види тясна

FACEBOOK