ГЕРБ регистрираха лисата в Благоевград: Желяков - водач, Мацурев - втори, Апостолов отново 22-ри

Снимка: Infomreja.bg

Желязков от Благоевград: ГЕРБ не иска власт, а едно управление, което обединява национални ценности

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избиратена комисия - Благоевград листата си с народни представители за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. Документите бяха внесени от областния координатор и евродепутат Андрей Новаков, областния организационен секретар Даниела Савеклиева и водача на листата Росен Желязков. Заедно с тях бяха и част от кандидатите за народни представители.

Бившият транспортен министър – Росен Желязков, който отново повежда отбора на партията на Борисов, коментира, че ще се търсят общи политики и идеи с други партии, за да може България да излезе от кризата.

За трети път тази година сме със сходна формация по същия повод. Отново мобилизираме сили, за да покажем най-доброто, което можем да представим на политическия пазар в страната. Това е първата регистрирана цяла листа и показва какъв потенциал имаме. В добро настроение сме заради победата в Церово, заяви евродепутатът Андрей Новаков пред медиите.

Регистрирахме листа с водач Росен Желязков, защото когато отбор, на който играта му върви, не сменяш капитана, каза Новаков, представяйки част от първите в листата:

„22-рият в листата е Стефан Апостолов, който с личния си авторитет и доверието в хората не само в Симитли, винаги е намирал място в НС. Втори в листата на Александър Мацурев – един от най-активните народни представители. Третият е Костадин Стойков, директор в община Петрич. Четвърти е г-н Стоев, който е от Сандански, който обедини хората около себе си. Петият е д-р Емил Тончев, доказал се като лекар и политик. Шести е Кирил Илиев – един от най-разпознаваемите общински съветници. ГЕРБ залага именно на Илиев за подобряване на резултата в Благоевград. На седмо място е г-н Джингаров – от Гоце Делев, Атанас Чолаков – отново от Петрич, Любомир Благоев от Кресна.“

Кандидатите са от почти всяка община, а средната възраст на кандидатите е 37 години.

Дамите в листата са само три. В листата на ПП ГЕРБ липсват имената на Росица Димитрова – областен лидер на партията, и Бисер Михайлов, който се е отказал поради лични причини, както и Георги Динев.

Тръгваме с много позитивизъм и енергия. Няма значение от мястото в листата, това не е оценка за община Благоевград от страна на г-н Борисов. Молим се и се надяваме да има дебати. Всеки от колегите може да надвие опонентите на дебат. Но първото, с което ще се съобразим, са КОВИД мерките, каза Новаков.

Очаквам по-висока активност, пагубно е да се мисли, че ще бъде по-лесно, тръгваме с нагласата, че ще е по-трудно, за да си заслужим доверието на хората, коментира още Новаков.

Изявление пред медиите направи и водачът Желязков:

„В ситуация, в която българите живеят в усещане, че утрешният ден ще бъде по-труден от днешния. Тръгваме в кампания, в която искаме да върнем надеждата, да посеем надежда, че утрешният ден ще бъде по-добър. В един очертаващ се много по-фрагментиран парламент от предния, ще бъде трудно с нежеланние за обединение да се състави работещ кабинет. ГЕРБ не иска власт, а едно управление, което обединява национални ценности, идеали и приоритети. Ние сме доказали, че се справяме с кризи, които обаче предопределят съгласие. Затова приоритети ни ще бъдат насочени към съгласие. С подозрение гледаме към тези, които се кичат с венеца на почтеността, и то като самооценка. Ще бъдем политици, които с опита, с доказаното и направеното, ще протегнем ръка, защото това е единственият начин да се спасим от кризата. Няма да водим негативна кампания и персонализация на проблемите, няма да обвиняваме опонентите си, за ще работим заедно, за да има стабилност на база на ясни приоритети и политики.“

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 1 Многомандатен избирателен район:

1. Росен Димитров Желязков - юрист

2. Александър Иванов Мацурев - икономист

3. Костадин Томов Стойков - инженер

4. Стоян Костадинов Стоев - мениджър

5. Емил Серафимов Тончев - доктор

6. Кирил Цветанов Илиев - юрист

7. Никола Любенов Джингаров - педагог

8. Николай Веселинов Сливков - мениджър

9. Атанас Кирилов Чолаков - мениджър

10. Мария Валериева Данчова - 

11. Илия Филипов Сидеров - педагог

12. Ангел Димитров Шопов - преподавател

13. Исмаил Сефер Абдиков - предприемач

14. Антония Илиева Ламнева - инженер

15. Любомир Валентинов Богоев - филмови изкуства и монтаж

16. Ваня Кирилова Гатдерова - културолог

17. Мартин Петров Златарски - студент по фармация

18. Македонка Ангелова Въгларска - счетоводител 

19. Радослав Кирилов Пецанов - спортен мениджър

20. Божидар Стефанов Яков - преподавател

21. Виолина Петрова Стойчева - преподавател

22. Стефан Апостолов Апостолов - финансист

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK