ГЕРБ-Перник е пред разцепление

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

ГЕРБ-Перник е пред сериозна политическа дилема. Хората на управляващите в миньорския град са изправени през избора дали да останат верни на вожда Бойко Методиев Борисов или да отидат в лагера на президента Росен Плевнелиев.

С наближаването на президентските избори раздора между двамата става все по-голям и общинските структури ще трябва да направят своя избор. По време на посещението си в Перущица държавният глава официално направи първата стъпка срещу човека, който го издигна на високия пост и срещу когото е възможно да изправи на президентските избори догодина.

"Категорично не съм съгласен с мнението на премиера Бойко Борисов и не съм доволен от работата на шефа на ДАНС. Настоявам да се намеси прокуратурата и Владимир Писанчев да бъде изслушан в парламента. Това, което казвам, е в интерес на националната сигурност", обяви в Перущица Росен Плевнелиев и уточни, че според него Писанчев трябва да бъде сменен.

Семейната драма, настъпила при герберите, е спорът за това, кой да бъде кандидатът на партията на предстоящите избори за президент. До тях има още време, но битката започва от сега, и то с пълна сила.

Плевнелиев не желае да се раздели с поста си и иска отново подкрепата на ГЕРБ, Бойко обаче вече се е убедил, че е сбъркал с решението си да вдигне Росен за президент и сега иска да се настани в неговото място.

Плевнелиев е решил да не се дава лесно и ако се наложи, нищо чудно да разцепи ГЕРБ, създавайки собствена партия. Засега ГЕРБ-Перник се кълнят във вярност на вожда, но ако Плевнелиев реши да бъде по-щедър в обещанията за постове, то нещата може и бързо да се променят.

Автор: Николай Георгиев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK