ГЕРБ: Обективен и позитивен доклад на ЕК

Снимка: БГНЕС

Той отчита напредъка на страната ни, заяви Десислава Атанасова

„Докладът на Европейската комисия е положителен, обективен и ясно очертаващ постигнатите резултати от сътрудничеството на страната ни с ЕК, в контекста на Механизма за сътрудничество и оценка и необратимостта на осъществените реформи, както и посоката на бъдещите действия". Това заяви на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова,

От ГЕРБ коментираха общоевропейския доклад за върховенството на закона, който беше представен днес.

„Комисията акцентира върху сфери, в които държавите членки и конкретно България, която в този доклад се споменава чак на 10-та страница, приоритетно да насочват своите действия, за да гарантират върховенството на правото в ЕС. Тези области съвпадат и с набелязаните приоритети и на правителството“, допълни Дариткова. Тя подчерта и, че в доклада  изрично посочва, че в началото на годината у нас са инициирани серия от разследвания за корупция по високите етажи на властта и има повдигнати обвинения.

„ЕК оценява усилията на правителството в борбата с корупцията, консолидираната законодателна рамка и дейността на специализираните структури в изпълнителната и съдебната власт. Това съдейства за решимостта на българските институции за справяне с този световен проблем. ЕК констатира, че българското законодателство предоставя основните правни гаранции за защита на журналистите и медиите. Правителството потвърждава вече поетия ангажимент за гарантиране на върховенството на правото в България като член на ЕС, както и готовността на страната ни за активно участие в диалога за върховенството на закона и правото“, допълни Дариткова. 

„Обективен и позитивен доклад. Отчита напредъка на страната ни", добави Десислава Атанасова./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK