ГЕРБ-Кюстендил откликна на зов за помощ на майка с тежко болно дете

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

От областното ръководство на ПП ГЕРБ - Кюстендил откликнаха на зов за помощ на майка, която сама се грижи за тежко болното си дете. Малкото момиченце Силвестра е на 6 годинки и страда от детска церебрална парализа.

За нея се грижи единствено майка й Христина, с която живеят в Бобов дол. Когато детето е било на година и десет месеца му е направена ваксина, откъдето се отключва и заболяването.

С осигурените средства от ГЕРБ на малката Силвестра бе закупено столче за баня, предназначено за деца с увреждания. Специализираният продукт бе доставен до дома на семейството в Бобов дол и сглобен с помощта на младежи от ГЕРБ - Дупница.

"От ГЕРБ нееднократно сте ни помагали, за което съм ви много благодарна. Още през 2011 г., с подкрепата на г-н Цветан Цветанов, бяха осигурени средства за животоспасяваща операция на Силвестра. По-късно бе закупен терапевтичен стол и вертикализатор за деца с увреждания, който се използва в ранната адаптация на детето в седяща позиция", сподели майката.

Тя допълни, че депутатите от ГЕРБ и ръководството на партията в Бобов дол са откликвали и са осигурявали нужните средства за различни процедури - като ядрено-магнитен резонанс и биопсия.

Майката на момиченцето сподели още, че то се нуждае от непрекъснати грижи и средства за постоянна рехабилитация. На този етап, за да бъдат адекватни грижите за Силвестра, тя има нуждае и от адаптивен тоалетен стол.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK