ГЕРБ излиза на контрапротест довечера в София

Снимка: Infomreja.bg

Симпатизанти подкрепят Кабинета Борисов

Контрапротест в София! Симпатизанти се събират в подкрепа на Кабинета Борисов, обединявайки се срещу вчерашния протест в подкрепа на президента.

Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!

Това е призивът на Никола Николов от пресофиса на премиера, публикуван във фейсбук профила на Николов.

Евродепутатът Асим Адемов също призова:
 
Приятели, нека всеки от вас, който може да отиде днес в 19.00 пред МС, за да защитим демокрацията и европейския път на България! Защото:
- членовете и симпатизантите на ГЕРБ не сме мутри;
- власт се взима след участие и победа на избори, нещо, което не го могат комунистите от БСП!;
- те отново искат да вземат властта по партизанско-червеноармейски начин;
- защото БСП не могат да управляват собствения си бюджет и са на червено с 6 млн лв., а искат да управляват страната;
- защото нашият европейски път не е даденост и трябва да го защитим, за да не се отклоним от него;
- защото в ЕС много добре знаят, че единственият държавен ръководител, който е проводник на руските интереси, е Румен Радев;
- защото изобщо не вярвам, че една над стогодишна комунистическа партия, без демократични навици, ще може да защити демокрацията в България!.

По-рано днес в сайта БиволЪ бе публикуван есемес, в който привърженици на ГЕРБ в Бургас се приканват да присъстват на протеста в София, транспортирани до столицата с организиран превоз. В есемеса пише, че присъствието на депутати и общински съветници е задължително.

На брифинга даден от премиера тази сутрин, Борисов каза, че вчерашният протест е изцяло режисиран от президента и "свитата му", визирайки Корнелия Нинова, Мая Манолова и Христо Иванов. По думи на Борисов в България също има проруски настроения, както и в Сърбия, където трети ден протестите пред парламента не спират.

 

 

Снимка: https://www.facebook.com/bivolnews
Снимка: Никола Николов, фейсбук

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK