ГЕРБ иска касиране на изборите

снимка: infomreja.bg, архив

Председателят на партия ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че утре партията ще подаде в Конституционния съд жалба за касиране на парламентарните избори заради нарушения на Конституцията в деня на парламентарните избори на 12 май, пише vesti.bg.

На първата пресконференция след изборите, която даде днес в централата на партията, Бойко Борисов каза, че ГЕРБ е победител в изборите.

За първи път през последните 23 години партията, която е управлявала през последните близо четири години, печели отново избори, напомни Борисов.

Докато се чака решението на Конституционния съд групата на ГЕРБ ще бъде в парламента. "Ще предложим кабинет на малцинството, знаейки, че той няма да бъде одобрен", заяви Борисов.

И ще се надяваме, че в това време Конституционният съд ще излезе с решение.

В първия момент след като новите народни представители се закълнат, Цветан Цветанов ще се откаже от имунитета си. Той е декларирал, че няма да участва в евентуално следващо експертно правителство на ГЕРБ.

Нямаме нищо общо с аферата в печатницата в Костинброд и с намерените там бюлетини, заявиха и Борисов, и Цветан Цветанов.

Те са убедени, че разследването на прокуратурата, ще докаже, че партия ГЕРБ не е свързана с каквото и да в тази печатница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK