ГЕРБ и реформаторите с общи кандидати за местния вот по места

Борисов и реформаторите при подписването на коалиционното споразумение, снимка: БГНЕС

Възможно е ГЕРБ и Реформаторският блок (РБ) да излязат с общи кандидати по места за местния вот тази есен.

Това каза в интервю за радио К2 зам.-председателят на ДБГ и съпредседател на парламентарната група на Блока - Найден Зеленогорски.

От думите му стана ясно, че Блокът има намерение да издигне самостоятелно кандидати за кметове и общински съветници навсякъде в страната, но ако местните структури преценят, то може да се върви към общи номинации с ГЕРБ.

В София обаче, традиционно синя, РБ смята да изправи свой кандидат срещу Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), която предстои да бъде номинирана за трети мандат начело на общината.

"На местните избори ние ще поискаме подкрепата на избирателите ни за кмет на столицата от Реформаторския блок. Г-жа Фандъкова има своите успехи в управлението, ние ги оценяваме. Това, че ще се явим с наш кандидат на местни избори не трябва да се приема като остро противопоставяне между ГЕРБ и Реформаторския блок, а като заявка, че РБ има достатъчно способни кандидати и концепция за развитието на София", посочи Зеленогорски.

Очаква се Блокът да издигне само свой кандидат и за градоначалник на Пловдив. Или поне такава заявка даде лидерът на ДСБ Радан Кънев при последното си посещение в Града под тепетата. /clubz.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK