Андрей Новаков сезира ЕП за намеса на ДБ в работата на КПКОНПИ

Снимка: ГЕРБ

Новаков настоява Комисията по бюджетен контрол в ЕП да направи проверка

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков настоява Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент да направи проверка и да изслуша аргументите за законопроекта на Демократична България, който представлява намеса в дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Новаков изпрати писмо до председателя на ресорната комисия Моника Холмайер, с което я сезира за опит за политизиране и застрашаване независимостта и работата на КПКОНПИ. В писмото се посочва, че инициираните промени в закона ще имат директен ефект върху вече образувани производства и стартирали дела за отнемане на активи на стойност над 3 млрд. лв.

Няма да допуснем опити за намеса в работата на признат от европейската общност български орган за борба с корупцията, който успешно сътрудничи с други европейски институции. Тук няма място за политически игри и защита на бизнес интереси, коментира Новаков.

Намесата в работата на този орган единствено би сложила петно върху имиджа на страната ни, заявила ясно и с конкретни действия волята за реформи за постигане на ефективна борба с корупцията и върховенство на правото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK