ГЕРБ и десните партии си стиснаха ръцете в името на Дупница

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

Целта ни не е да правим предизборни коалиции или образно казано "да делим баницата". Целта е да обсъдим съвместни политики по отношение на Дупница. Да обсъдим съвместни действия и да се обединим около конкретни стъпки, около които да имаме единение и гаранция за гражданите, че това ще бъде реализирано през следващия мандат.

Това каза на съвместна среща с лидерите на десните политически сили в община Дупница, председателят на ГЕРБ Ивайло Константинов.

Всички поканени са изразили готовност да се включат в срещата, но поради ангажименти извън страната, някои от тях не са успели да присъстват.

На поканата се отзоваха д-р Скринска и Славчо Крумков от "Обединени земеделци", Емануела Кацарска от ДСБ, Вергил Кацов от ОДБ, Георги Георгиев от СДС и земеделецът Добри Веселинов.

Лидерът на ГЕРБ - Дупница Ивайло Константинов подчерта, че целта на срещата не е да се търси подкрепа за кмета или за листата на ГЕРБ.

"Срещата е провокирана от това, че отговорността за развитие на Дупница в последните години е именно на дясното пространство. Опитът и резултатите от гласуванията показват, че около 65% от местния парламент обикновено се заема от дясно мислещи представители", каза още Константинов.

Лидерите на партиите се обединиха около идеята, че политиките, които са добри за развитието на общината, следва да се подкрепят от всички десни формации.

Четири теми се откроиха като приоритетни и срещнаха подкрепа от присъстващите. Като ключов проблем в икономиката на града се очерта липсата на работни места и липсата на добри перспективи пред младите. Партийните лидери подчертаха колко е важна ролята на бизнеса в тази връзка, а също и че с негова помощ може да се привлекат обратно младите и да се работи за развитието на града.

Друг проблем, стоящ на дневен ред, е състоянието на инфраструктурата в града и в селата. Най-вече липсата на качествено изградена и морално остаряла канализационна система, откъдето често се налагат ремонти и разкопавания по пътната настилка, стана ясно на срещата.

Като трети проблем изпъкна липсата на благоустрояване в селата. Община Дупница отново не е включена в Програмата за развитие на селските райони и не може да се възползва от възможностите, които се предлагат, особено за земеделците.

Друг акцент от разговора бе, че община Дупница не се възползва стопроцентово от природните си дадености. "Важно е да се насочи вниманието в тази посока - възможностите, които имаме за туризъм, привличане на туристически поток и оттам разкриването на нови работни места", заяви Константинов.

Като идея се обсъди възможността Бели път да се превърне в привлекателна дестинация за развитието на местния туризъм. На срещата бяха обсъдени и възможностите за привличане на чужди инвеститори, както и идеята за откриване на филиал на Висше учебно заведение в Дупница, за да се върнат младите в града.

Присъстващите се обединиха около тезата, че е важно сегментираното дясно пространство да бъде обединено, независимо дали в обща или в отделни листи. Независимо от това кой ще участва в Общинския съвет, тези идеи следва да срещат подкрепа в десния център.

В края на разговора стана ясно, че това е първата, но няма да остане единствената обща среща между лидерите на десните партии в града.

 

Ивайло Константинов
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK