ГЕРБ-Бобов дол отбеляза годишнината от обесването на Дякона

Снимки: Пресцентър ГЕРБ-Кюстендил

Общинско ръководство, съветници и младежи от ГЕРБ - Бобов дол отбелязаха годишнината от обесването на Дякона. С полагането на венци и цветя пред паметника на Левски в с. Новоселяне и запазване на едноминутно мълчание те почетоха днешния ден. В програмата се включиха и деца от училищата в Бобов дол, които представиха тематичен рецитал.

Единствените съветници от Бобов дол, които уважиха годишнината от паметната дата, бяха Мая Спасова и Десислава Александрова от ПП ГЕРБ. Председателката Росица Борисова и организационният секретар на структурата Юлиан Божанов също сведоха глави пред паметта на Апостола.

От своя страна младите хора от ГЕРБ припомниха на присъстващите делото и саможертвата на Васил Левски. Те раздадоха специално отпечатани флаери, посветени на годишнината от гибелта му.

Според историята, в продължение на 20 дни Дяконът се е укривал в къщата на свещеника в Новоселяне, за да успее да създаде революционен комитет в селото. Пред властите той бил художник, който дошъл да изографиса местната църква. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK