Георги Владимиров – Фози за наложената му присъда: Не съм виновен, няма доказателства срещу мен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Бившият шеф на ГКПП – Олтоманци Георги Владимиров – Фози е категоричен, че е невинен по делото, което беше заведено от Специализирания наказателен съд.

Той заяви, че никой от свидетелите по процеса не го познава и не го е свързал с т.нар. канал за контрабанда на цигари.

„Как така аз получих най-високата присъда от всички, при положение, че няма доказателства. Не е ли странно, че прокурорът поиска 6 години лишаване от свобода, а съдията даже ги увеличи на 7“, коментира пред ИНФОМРЕЖА Фози.

Той посочи, че единственото нещо, с което го свързват с делото е направена застраховка.

„За една зелена карта, дето съм направил на камион, получих 7 години затвор. Аз откъде да знам, че този камион е предмет на нарушение. Не съм врачка“, категоричен беше Владимиров.

Той беше признат за виновен вчера в това, че от август 2011 г. до юни 2012 г., в качеството си на длъжностно лице, е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков, създадена с цел държане на акцизни стоки без бандерол (контрабандни цигари).

Специализираният наказателен съд прие тезата и доказателствата на Специализираната прокуратура, че Владимиров е улеснявал нееднократно Борислав Манджуков, като е осигурявал безпрепятствено преминаване в страната на големи количества цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“.

За целта е използвал служебното си положение и контактите си, въпреки, че ръководеният от него пункт е на границата със Сърбия.

Според експертизите по делото общото количество на контрабандните цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от различни марки на обща стойност близо 7 милиона лева.

„Дали някой е запознат, че от 2007 г. на Кулата няма митнически пункт, а само граничари. Тогава как и по какъв начин съм въздействал на някого. Съдията дали въобще е прочел документите по делото или просто е решил да ме осъди“, запита още Владимиров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK