Георги Костов: Гръцката полиция няма да допусне блокада на границата

Главният секретар на МВР Георги Костов увери, че гръцките им колеги няма да допуснат блокада на границата, снимка: Infomreja.bg

В непрекъснат контакт сме с гръцките колеги, които ни уверяват, че няма да допуснат блокада на границата. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти на ГКПП – Кулата.

По разпореждане на силовия министър Пламен Узунов Костов проведе работна среща на граничния пункт с директорите на ОДМВР-Благоевград и РД „Гранична полиция“ – Николай Хаджиев и Деян Моллов.

В нея участваха и областният управител Бисер Михайлов и представители на Областно пътно управление.

„На място обсъдихме и координирахме конкретни действия, които ще предприемат българските институции. Набелязахме мерки за места за паркиране, алтернативни маршрути и всички необходими действия за недопускане на нарушения на обществения ред“, коментира главният секретар на МВР.

Той увери, че униформените от южната ни съседка работят активно, по правилата и законосъобразно за отстраняване на протестиращи, които нарушават реда.

„Гръцките колеги не допускат земеделска техника да блокира границата“, подчерта Костов.

По думите му в ранния следобед днес движението през ГКПП Кулата-Промахон е било преустановено за около час, за да бъдат изведени фермерите, блокирали пътя.

Блокада със земеделска техника обаче не е имало, посочи той. 

Гръците полицаи, жандармеристи и спецчасти, които довчера бяха разположени на изхода на Серес, вече дежурят на Промахон. 

 

Снимка: МВР

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK