Георги Костов: Чувствайте се наблюдавани, прецизирайте действията си. Ако вършите безобразия, възмездието ще дойде

Снимка: Мixnews.bg

"Чувствайте се наблюдавани, прецизирайте действията си. Ако вършите безобразия, възмездието ще дойде". Това послание отправи главният секретар на МВР към служителите на вътрешното министерство.

Резултати от специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на прокуратурата на територията на районните полицейски управления в Асеновград и Първомай, бяха оповестени на съвместна пресконференция днес. Участие взеха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на Дирекция “Вътрешна сигурност” старши комисар Румен Ганев, директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Христо Разсолков, административните ръководители на Апелативна прокуратура и Окръжна прокуратура Иван Даскалов и Румен Попов и заместник окръжен прокурор Галин Гавраилов.

Главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов заяви, че в продължение на дълъг период от време в районните управления в Асеновград и Първомай са се случвали обезпокоителни неща. Той посочи, че ръководството на вътрешното министерство проявява нулева толерантност към действия на служители на МВР, независимо от поста, който заемат.

Костов отново призова гражданите в случай, че станат свидетели на неприемливи постъпки на работещите в системата, да подават сигнали в дирекциите ”Инспекторат” и “Вътрешна сигурност”, както и към прокуратурата. Той увери, че всеки сигнал ще бъде проверен цялостно и обективно.

При специализираната полицейска операция има 15 задържани, като част от тях са служители на областната дирекция, каза старши комисар Христо Разсолков, директор ОДМВР- Пловдив. Оказва се пълно съдействие на дирекция “Вътрешна сигурност” и прокуратурата в Пловдив, увери още той.

Директорът на „Вътрешна сигурност“ старши комисар Румен Ганев уточни, че работата по тези случаи е започнала през февруари и март, когато била получена информация за сериозни нарушения в двете районни управления. Предприетите съвместни действия са в отговор на анализ на получените данни, допълни той.
Прокурор Иван Даскалов заяви, че Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава две досъдебни производства по материали от Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР със събрани доказателства за неправомерни действия от страна на полицейски служители.

По досъдебното производство за РУ – Асеновград са повдигнати обвинения на трима служители – по  чл. 294 ал.4 от НК /лично укривателство/ - на  началника му;  по чл. 288 и чл. 294 ал.4 от НК /неизпълнение на служебни задължения и лично укривателство/ - на полицейски инспектор в Икономическа полиция;  по чл. 294 от НК /лично укривателство/ - на полицейски инспектор в Териториална полиция. По досъдебното производство за РУ – Първомай са повдигнати обвинения на двама служители – по чл. 294 ал.4 от НК /лично укривателство/ - на началника му; по чл. 294 ал. 4 и чл. 302 от НК /лично укривателство и вземане на подкуп в размер на 800 лева/ - на заместник началника му.

Към момента няма повдигнати обвинения на други двама полицейски служители от РУ – Първомай. Спрямо тях ще бъде взето отношение в резултат на допълнителни процесуално-следствени действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK