Георги Кадиев отива в АБВ, кандидатира се за кмет на София

Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Георги Кадиев ще бъде кандидат на АБВ за кмет на София. Това е съобщил самият той преди минути на заседание на парламентарната група на червените в парламента, съобщиха пред "Стандарт" високопоставени източници от БСП.

"Без коментар", заяви лаконично пред Стандарт президентът (2002-2012) и лидер на АБВ Георги Първанов. Високопоставени източници от АБВ обаче уточниха, че "Георги Кадиев е сериозна кандидатура и се очаква да мине на гласуване през партиен форум".

Ето и публикуваната по-късно позиция на Георги Кадиев във Фейсбук:

Днес уведомих парламентарната група на БСП, че ще се кандидатирам за кмет на София. ЗАЩО? Защото искам София да бъде различен град. Да се модернизира по-бързо, да е по-мултинационален, по-интересен, по-сигурен, по-удобен. По-малко корумпиран, по-малко "котараци", по-малко Диков, повече идеи и дух.

Вътрешно изгарям от пълната безалтернативност на ГЕРБ. Никаква съпротива, никаква идея за битка. Всички са се предали, наместили са се на удобните места в листите и подаряват или продават победата на ГЕРБ. Просто чакат 26 октомври, за да гледат новия подарен часовник на Цветанов.

ЧИЙ КАНДИДАТ? Или независим, или на широка коалиция от РАВНОПОСТАВЕНИ политически партии. Но това е маловажната част. Важната е да събудя в хората дух и желание за различна София.

През последните шест години двубоят в София винаги е бил статуквото срещу алтернативата. Фандъкова vs Кадиев.

Аферата с Карат-С, уволнените районни кметове, "жълтите картони" на зам.кметове, изхвърлените шефове на общински дружества, казусите с Топлофикация-София и Общинска банка, строежът зад Софияленд- винаги съм показвал, че може да се управлява различно.

Изберете си страна. Преценете искате ли промяна. Преценете вярвате ли на мен, че съм тази промяна.

И ако да, ме подкрепете. Не е важно дали сте ляв, десен, българин или турчин, хетеро или хомо. СОФИЯ Е ЗА ВСИЧКИ. И ще я направим още по-добро място за живеене.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK