Георги Икономов представи екипа си навръх рождения си ден

снимка: Община Банско

С трима заместник-кметове ще работи новият градоначалник на Банско Георги Икономов. Днес, навръх рождения си ден, той официално представи пред медиите и служителине на общинска администрация своя екип. Ръководната си длъжност от предишния кметски мандат под управлението на Александър Краваров запазва Сашка Въчкова, математик по образование.

Тя продължава да е заместник-кмет, но вече на Георги Икономов. Ресорът й също остава непроменен. Въчкова ще отговаря за туризма, социалните дейности, земеделието, както и за дейностите, свързани с управлението на проекти и обществени поръчки. 

Сред новите имена, които влизат в екипа на Икономов, е Александър Мацурев. Роденият през 1983 г. икономист е завършил Колежа по мениджмънт в София. От 2001 г. развива частен бизнес в сферата на туризма и търговията. Новият заместник-кмет Мацурев ще отговаря за общинската собственост, здравеопазването и екологията.

Третият заместник на Георги Икономов е Стойчо Баненски. Той е роден през 1975 г. и е завършил висшето си образование в НСА. Баненски ще ръководи дейностите, свързани със спорта, обществения ред и териториалното и селищно устройство в община Банско.

Новият кмет на курортния град наследява от предшественика си 5 100 000 лв. в наличност, но и задължения в размер на 1 580 000 лв. Несъбраните дългове от местни данъци и такси са на стойност 10 млн. лв.

По време на предишното управление е имало практика на територията на общината да се извършват строително-монтажни работи, без да има необходимите проекти и разрешения. Кметът каза, че подобна порочна практика няма да бъде допусната и именно затова вече е спрял конкурс за асфалтиране.

Въпреки че доскоро от предишното управление на Банско обявяваха европейски проекти на стойност 120 милиона лева, подписаните до момента договори са само за 5 милиона и 212 хиляди лева, разкри Икономов.

Бе съобщено, че официално откритата на 15 септември тази година нова детска ясла в Банско не е пусната в експлоатация, тъй като към момента на откриването не са изпълнени задължения по присъединяването към електроразпределителната мрежа, липсват важни стоителни разрешения и филтри за басейна. Новият кметски екип работи активно за отстраняване на тези пропуски, като целта е до края на декември детската ясла да заработи.

Екипът на Икономов вече е започнал да изпълнява управленския си проект от предизборната кампания. Най-голямото предизвикателство за ръководството ще бъде спечелването и изпълнението на проекта за водния цикъл. Изграждането на медицински център също ще бъде една от задачите, на които ще бъде наблегнато през този мандат. Кметският екип има ясна концепция и разработка за центъра, която е съгласувана и подкрепена от министъра на здравеопазването Стефан Константинов.

На срещата бяха дискутирани и въпроси за рекламната политика в Банско, чистотата, видеонаблюдението в града, транспортната схема и паркингите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK