ЕС започва кампания за ангажименти за дарения

Снимка: Infomreja.bg, архив

Отброяването до старта на маратона започна вчера

Европейският съюз обединява силите си с глобални партньори, за да даде силен старт на кампания за ангажименти за дарения — „Глобални действия срещу коронавируса“ — от 4 май 2020 г. нататък.

Световната здравна организация (СЗО) и глобални организации, дейни в областта на здравето, отправиха съвместен призив за действие с цел осигуряването на бърз и равноправен достъп до безопасни, качествени, ефективни и икономични диагностика, лечения и ваксини срещу коронавируса.

С цел набирането на средства в подкрепа на това начинание Европейският съюз и неговите партньори ще организират световен маратон за поемане на ангажименти за дарения. Държавите и организациите по света се приканват да поемат ангажимент в помощ на постигането на целта от 7,5 милиарда евро първоначално финансиране.

Изследователи и изобретатели от цял свят работят усилено за намирането на решения за спасяването на човешки живот и за опазването на нашето здраве. От 4-ти май нататък Комисията ще регистрира ангажиментите за дарения, поети от държави и бизнес фондации. На този ден Комисията ще обяви също следващите етапи на глобална кампания, която ще постави началото на постоянно събиране на допълнителни средства.

Комисията отправя покана и към публични личности, бизнес партньори, филантропи, артисти и граждани да допринесат за повишаване на осведомеността относно тази глобална кампания за ангажименти за дарения. Събраните средства ще бъдат разпределени в три направления: диагностика, лечения и ваксини.

Отброяването до старта на маратона започна вчера — първия ден от Световната седмица на имунизацията за 2020 г., организирана от Организацията на обединените нации. Темата тази година е #VaccinesWork for All (Ваксините работят за всички), като кампанията ще се съсредоточи върху начина, по който ваксините, както и хората, които ги разработват, предоставят и получават, работят за защитата на здравето на всички и навсякъде.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK