Поставят кутия за дарения в помощ на Тони в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Кутия за дарения в помощ на Тони Костов ще бъде поставена на централния площад „Велбъжд“ в Кюстендил.

На 30 март от 10:00 до 22:00 часа всеки желаещ може да подпомогне лечението на Тони, който се нуждае спешно от трансплантация на костен мозък.

„Получихме писмо от Министерство на здравеопазването, в което ни съобщават, че за да получим отговор на искането ни за формуляр S2 ще трябва Тони да се впише в служебния регистър на Изпълнителна агенция по трансплантация (ИАТ). Направихме консултация със специалист, който има право да включи Тони в този регистър и ни беше обяснено, че той трябва да е в България, да продължи лечението си тук и съответно да бъде направена трансплантацията тук, ако те не решат друго. Разбирате ли в какъв затворен кръг се въртим и не намираме изход......това не е вариант за Тони, защото неговият шанс за живот не е в България, за съжаление“, коментираха организаторите на благотворителната кампания.

След становището на Министерство на здравеопазването Тони не може да получи и DMS номер.

Левкемията не е грип, левкемията убива безпощадно! Аз знам, че държавната ни администрация разполага с много време да преценява и да решава, но Тони няма време, Тони е на границата между живота и смъртта“, обявиха още близки до 20-годишния кюстендилец.

Офертата за трансплантация е 220 000 евро, а по сметката на Тони има 151 000 лв.

Ето как можете да помогнете на Тони Костов

Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB913010661562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
Титуляр: Тони Тончев Костов
PayPal [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK