Георги Чопов отбелязва 70-годишнината си с юбилеен концерт

снимка: ДЮФА Пиринска китка

„Живот, отдаден на танца!” е заглавието на юбилейния концерт по случай 70- годишнината от рождението и петдесет години от творческата дейност на хореографа на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Пиринска китка” към Обединен детски комплекс в Благоевград Георги Чопов. Концертът ще се проведе днес, от 19:00 часа в зала „Пейо Яворов” в Благоевград.

Георги Чопов е добре познат на обществеността на Благоевград като високо ценен, уважаван гражданин и творец в областта на танцовото изкуство. Активно участва в културния и обществен живот, за което е отличен с Грамота за принос в културния живот на Община Благоевград.

В програмата на юбилейния концерт са включени 10 танца- постановки на Георги Чопов, изпълнени от деца от ДЮФА „Пиринска китка” към Обединен детски комплекс. Поздрав с участие ще отправят и популярни изпълнители на народни песни като Кирил Костов, Стойка Германова, Васко Лазаров, Ваня Найденова, Лидия Димитрова и вокално трио „Мегдана”.

Кариерата на Георги Чопов започва в Ансамбъл „Пирин” като артист-балетист, където работи в продължение на 17 години. В продължение на 50 годишна творческа дейност Георги Чопов създава и ръководи танцови състави в Разлог и село Стоб, няколко години е хореограф-постановчик на ансамбъл „Струма” в град Кюстендил. 30 години прави хореографии, поставя танци и методически подпомага работата и на танцовите състави в други градове на страната.

През 1999 г. Георги Чопов започва работа като главен художествен ръководител на ДЮФА „Пиринска китка” към Центъра за работа с деца – Благоевград. От 2000 година до този момент, Чопов е  хореограф към Обединен детски комплекс – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK