Георги Близнаков е самоубилият се тази сутрин в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Трупът на собственика на фалиралата Дупнишка популярна каса, е разпознат от съпругата му Ивона

Георги Близнаков е самоубилият се тази сутрин мъж в Благоевград, научи ИНФОРМРЕЖА.

Както вече съобщихме, инцидентът е станал малко след 6.30 часа тази сутрин, когато Близнаков полита от 7-я етаж на блок 37 в квартал „Запад“.

Сигналът за намерения труп пред входа на блока е подаден рано тази сутрин.

Огледът от страна на криминалистите продължи до 10.15 часа тази сутрин. На мястото на инцидента е била и съпругата на Георги Близнаков – Ивона, която е разпознала тялото на мъжа си.

Георги Близнаков, чието име се свързва с фалиралата Дупнишка популярна каса, първоначално е направил опит да скочи от 5-я етаж на жилищната сграда.

Той и съпругата му са с адресна регистрация в Благоевград, като не са живели в блока, от който 62-годишния мъж е решил да сложи край на живота си.

През 2006 година Георги Близнаков и съпругата му Ивона бяха арестувани в Пловдив. Тогава срещу тях тръгна разследване за данъчни престъпления и лихварство.

Претърсени бяха 7 офиса, разпитаните бяха над 70.

Над 200 бяха опарилите се от Дупнишката популярна каса, на които са обещавани лихви до 16%. След подадени над 100 жалби, започна полицейско разследване.

В ръководената от Близнакови „Дупнишка популярна каса“ потънаха около 4 млн. лв., след като подмамиха хората с обещания високи лихви.

Разследването срещу семейството се проведе от Пловдивската окръжна прокуратура, след като Близнакови промениха адресната регистрация на Дупнишката популярна каса от Дупница в Пловдив.

Малко по-късно с решение на ВКС, делото беше прехвърлено на Кюстендилски окръжен съд, тъй като по-голямата част от опарилите се са от Кюстендилска област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK