Георги Андонов: За решаване проблемите на региона няма почивен ден

снимки: infomreja.bg

Седмици преди началото на новия политически сезон в Гоце Делчев и региона вече се случиха поредица от интересни политически новини – лично премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Нона Караджова откриха нови и реновирани обекти за близо 35 милиона лева. Всичко това се случи с активното съдействие и участие на най-младия депутат от ГЕРБ в 41-то Народно събрание – избраният от Гоце Делчев Георги Андонов. Разговаряме с него малко след като е оповестил на жителите от региона, че проблемът с осигуряването на дърва за огрев за новия отоплителен сезон е решен и броени дни преди едно от най-мащабните културни събития в региона – фестивала „Неврокоп свири, пее и танцува“, който също се организира с активната му подкрепа.

Летния сезон вече приключи. Вие почивахте ли през този период, или работихте?

За решаването на проблемите на жителите в града и региона няма почивен ден. Това, което се случи в последните дни – откриването на реновираната пътната отсечка Гоце Делчев - с. Пирин, един обект от стратегическо значение за региона, в който са инвестирани 25 милиона лева, откриването на градския парк и 26-те улици, финализирането на работата по депото за твърди и битови отпадъци, обновяването на градския стадион, решаването на проблема със спортната зала – това са проблеми и въпроси, по които работим от години. Ежедневно се срещам с моите избиратели, които поставят пред мен проблемите си. Правя всичко възможно да им помогна според моите сили и възможности. Преди да бъда избран за народен представител работих в частния сектор, в тази сфера, така и в политиката винаги съм работил и работя без почивка.

Смятате ли, че проблемът с дървата за огрев вече е решен?

За мен това е един от най-важните проблеми, които решихме в последните дни. Населението не можа да си осигури дърва за огрев, защото всички фирми изнасят дървесина за Гърция, където един кубик се продава на цени от 70 до 100 евро. След проведени срещи с директора на Югозападното горско предприятие и след посещението на министър Найденов в Благоевградския регион, постигнахме споразумение да се осигури дървесина на по-ниски цени. С решение на директора на горското стопанство започва процедура за провеждане на избор на фирма, която да добие материал от 2000 кубика плътна дървесина/4000 кубика пространствена. Всеки жител на Гоце Делчев и селата в региона ще може да получи до 10 кубика дърва за огрев след подадено заявление до директора на ДГС гр. Гоце Делчевна съвсем приемлива цена – от 36 до 40 лева.

През изминалата седмица декларирахте подкрепа за протеста на жителите от община Хаджидимово. Това няма ли да ви създаде проблеми?

Работата ми като народен представител е да защитавам интересите на хората в региона. Там, където има проблеми се опитвам да съдействам за тяхното разрешаване. Нерегламентираният и безразборен добив на инертни материали от коритото на река Места в утрешния ден може да създаде необратими последици за природата и за хората, които живеят тук. Вече има мостове над реката, които са подкопани именно от подобен добив и сега е времето да се вземат сериозни мерки по въпроса.

 

И към една по-приятна тема – вие сте председател на Управителния съвет на сдружението, което организира фестивала „Неврокоп свири, пее и танцува“. С какво ще изненадате гоцеделчевци тази година?

До този момент 40 състава са потвърдили своето участие, ще бъдат изградени три сцени, на които ще се състои надсвирването и надиграването за наградния фонд от 11 хиляди лева. Покани ли сме и специални гости – ансамбъл „Филип Кутев”, ансамбъл „Найден Киров”, ансамбъл „Родопа” и много други. Изненада – вярвам, много приятна за хората от града и техните гости, ще е подготвеното от всеки участник на поне едно изпълнение на  песен или танц от Пиринския регион. Със сигурност от 14-ти до 16-ти септември всеки ще може да намери по нещо за себе си на празника и много ще се радвам колкото се може повече хора да дойдат и да се включат в това наистина мащабно културно събитие. Най-малкото, за да покажем, че наистина има причина този фестивал да бъде включен в Националния културен календар на България през следващата година, да стане международен и ние, хората в Гоце Делчев, да имаме още един повод за гордост.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

TT12:35 - 24.09.2012
Как пък най-тъпия от всички дУпетати / Гошко Умното/ успя да събере на едно място /виж снимките / другите държавни далаверажии
Жоро19:27 - 23.09.2012
Гоше имаш един основен недостатък, лъжеш , мамиш и не вдигаш телефона на хора които те уважават.
TROBADUR11:56 - 17.09.2012
"За решаването на проблемите на жителите в града и региона няма почивен ден. " И за създаването им ;)
100 до Димитар23:39 - 13.09.2012
da e жив и здрав Андонов, та да ортоса и останалите там приближени-подобни на нея самата, които не са никак малко за сажаление!?!

FACEBOOK