Георги Андонов склони премиера да даде пари за стадиона в Гоце Делчев

Георги Андонов, снимки: infomreja.bg, архив

Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов склони премиера Бойко Борисов да финансира ремонта на стадиона в Гоце Делчев, където от средата на август местният ФК "Пирин" да играе мачовете си в "А" група на собствен терен.

Народният представител съобщи днес новината, с която взриви радостта на неврокопските футболистите, влезли в професионалната група преди броени месеци.

Андонов съобщи, че в качеството си на член на Управителния съвет на ФК "Пирин" след продължилите близо месец срещи и разговори с министър-председателя в крайна сметка Бойко Борисов е дал обещание да осигури необходимите средства за ремонта на стадиона в Гоце Делчев.

За ИНФОМРЕЖА депутатът заяви, че премиерът е поръчал администрацията на кмета Владимир Москов още в първия ден от новата работна седмица да изготви план сметка за необходимите средства, след което документът да се предостави на финансовия министър Симеон Дянков и той от своя страна да преведе парите.

По думите на Андонов Борисов бил категоричен, че трябва да се направи всичко възможно до 15 август ремонтите да са приключили и отборът да играе мачовете си на собствен терен.

Обновеният терен, както и изпълненият проект за реконструкцията на градския парк и рехабилитацията на 25-те улици в Гоце Делчев ще открие лично премиерът, каза още Георги Андонов.

На стадиона в Гоце Делчев трябва да бъдат сменени седалките, да бъдат изградени нови съблекални, тоалетни за публиката и още много други екстри, за да може съоръжението да домакинства достойно за предстоящите мачове на ФК "Пирин" с гостуващите отбори. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, на проведеното преди месец отчетно-изборно събрание на футболния клуб, депутатите Георги Андонов от ГЕРБ и Кирил Добрев от БСП бяха избрани за членове на УС на дружеството. С пълно мнозинство за председател бе избран Антонио Сакаджийски - собственик на Автоцентър “АРМИ КАР” - София и спонсор на ФК "Пирин" - Гоце Делчев. 

В новия УС бяха избрани още Галина Тинева - мениджър на "ТИНГЕР" ООД, както и бизнесмените Ангел Шербетов, Костадин Ораков и Костадин Гуцев.

Кметът Владимир Москов тогава коментира, че в името на футбола след влизането на отбора в "А" група много ще разчита на помощта на двамата депутати за осигуряването на средства за ремонта на стадиона независимо от политическите им различия.

Два месеца по-късно за радост на футболисти и фенове и благодарение на настойчивостта на депутата Георги Андонов добрата вест е факт и финансирането вече е подсигурено.

 

КОМЕНТАРИ

Петър19:36 - 30.06.2012
Хаха,Б.Б отворил фондовете или от неговата партия ЕНП,която тогаз управляваше в Европа спряха умишлено всичките над 200 проекта(и магистралите)спечелени от Станишев,за да изберат Бойковци и те да започнат да режат чужди ленти на бял кон. То същото щеше да стане и ако Адонов беше спечелил в Гоцето,щеше да се тупа по гърдите с проектите спечелени от БСП.Да ама не!
Аня02:43 - 28.06.2012
Кой каквото ще да си говори не може никой да отрече актиността на депутата Андонов той е единственият депутат до сега от гоцеделчевско който се отнася сериозно към проблемите на региона и се вижда че прави нещо . Заслугата му за стадиона никой не може да я отрече , Кирчо Добрев като е в управителният съвет мръдна ли си пръста изобщо да направи нещо. Да са живи и здрави и Андонов и Москов тук не е нужно да се говори за политика а за патриотизъм и за отговорности . И двамата са достойни мъже независимо че единият е от БСП а другият от ГЕРБ важното е да се върши работа за хората и за региона ни .
До Стефан02:39 - 28.06.2012
Ясно и точно казано , стига вече с този умишлено насаждан негативизъм към това правителство . Крайно време е да спрем да робуваме на политическите догми и да погледнем реалността в очите . Това е истината Стефане , благодаря ти за точността .Друг е въпросът че именно сега народа плаща за некадърното и безодговорно управление на всички досегашни правителства след 1989 година . Това с магическа пръчка не се поправя ще има още да мизеруваме за сметка на корумпираните крадци и мошеници от тях отърване няма но поне да станат по малко та да има с какво народа да живее по - добре .
STEFAN01:44 - 28.06.2012
ЗАЩОТО ПО ВРЕМЕТО НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ОТВОРИХА ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГН БОРИСОВ И ЛИЧНИЯТ АНГАЖИМЕНТ КЪМ ХОРАТА ОТ ТОЗИ РЕГИОН СА СЕ ОТПУСНАЛИ ПАРИ ЗА ПРОЕКТИ ПО РАЗЛИЧНИ ПРОЕКТИ КАСАЕЩИ ОБЩИНСКАТА ИНФРАСТРУКТОРА НА СТОЙНОСТ НАД 30мл. лв. ЗАРАДИ ТОВА....... КОЛКО ПАРИ СА ВЛЕЗЛИ В НАШИЯТ РЕГИОН ПО ВРЕМЕТО НА ВСИЧКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ 91г. НАСАМ? И КОЛКО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ СА СЕ ЗААНГАЖИРАЛИ ЛИЧНО С ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20ГОДИНИ? ЗАРАДИ ТОВА..... ОГНЯНЕ

FACEBOOK