Георги Андонов: Отказът на г-н Москов от дебат е проява на лицемерие

Кандидат-кметът Георги Андонов, снимка: Пресцентър ПП ГЕРБ - Гоце Делчев

„Отсъствието на г-н Москов от този дебат е проява на лицемерие. Лицемерие, защото на едни места казва истината, а на други твърди съвсем различни неща“. Това заяви кандидатът за кмет на община Гоце Делчев от ПП ГЕРБ – Георги Андонов – пред медии и граждани, след като досегашният кмет Владимир Москов не се яви на организирания от Андонов дебат.

Ето и пълното изказване на Георги Андонов:

„По време на цялата кампания се водеше един скрит, непряк дебат между мен и основния ми опонент – чрез медии, на срещи с хора, чрез трети лица.

Хората така и не получиха отговор на въпроса чии са заслугите за всички промени, които се осъществиха в община Гоце Делчев през последните шест години. Затова и моята покана беше отправена първоначално именно към досегашния и сега кандидат за кмет – Владимир Москов – защото аз като народен представител в последните шест години и той като действащ кмет в продължение на двадесет години имаме много въпроси, на които трябва да отговорим.

Говореше се за това, че се води постоянен дебат. Дебат с кого? С приближени хора? С политически удобни хора? Кога се е водил реален дебат между опоненти, между действащи политици? Кога се е водил реален дебат за това, което се случва в Гоце Делчев, и за това каква е визията на всеки един по отношение на бъдещето на Гоце Делчев? Никога!

Отсъствието на досегашния кмет г-н Москов мога да окачествя с един много точен термин – лицемерие. Лицемерие – затова, защото на едно място се казва истината, а другаде се говорят коренно различни неща. И имам конкретни примери за това.

Не може г-н Москов, когато го карам за ръчичка при г-н Борисов като премиер, за да решават проблемите на Гоце Делчев по отношение на европейските средства, да твърди, че ГЕРБ е единствената партия, която обръща наистина внимание на проблемите на Гоце Делчев; да твърди, че това е единственият премиер, който наистина действа и е наистина комуникативен; да твърди, че за първи път, откакто е кмет, посещава Министерски съвет и кабинета на г-н Борисов. Да твърди, че ГЕРБ е партията, която реално работи за решаването на проблемите на хората. Да твърди пред г-жа Лиляна Павлова в качеството й на министър на регионалното развитие, че е един от най-добрите министри, заемали този пост в рамките на неговото 20-годишно управление.

Това са нещата, които Владимир Москов говори по време на срещите си с различни представи на изпълнителната власт.

Какво говори обаче г-н Москов по време на предизборната си кампания? Във всичките му видеоклипове, плакати, послания – нито една дума за ГЕРБ и европейската солидарност. Има само и единствено думата „АЗ“, само и единствено едно изтъкване – аз, „успешният кмет“.

Не, това не е успешният кмет. Това е удобният кмет, кметът на задкулисието. Това е кметът, който е удобен на една голяма група от хора, възползваща се от европейската солидарност. Група, която направи така, че в крайна сметка е налице едно изключително некачествено, завоалирано, скрито и манипулирано усвояване на европейските средства.

Кога сте искрен, г-н Москов? Когато говорите с политиците на високо ниво или когато водите предизборната си кампания в Гоце Делчев?

За мен БСП е партия, която води България към упадък. БСП не може да се отърве от хватката на БКП и аз никога не съм проявявал пристрастие нито към БСП, нито към БКП. Това са партии, които докараха България и Гоце Делчев до едно много незавидно състояние.

Промяната се наблюдава именно след идването на ГЕРБ на власт; именно благодарение и на подкрепата, получена от Европейския съюз.

Никога не съм ласкаел нито един член на БСП. Никога не съм бил в близки контакти с БСП и не съм очаквал помощ от БСП. Напротив – БСП са ласкаели мен. Ще направя препратка към колегата Кирил Добрев от БСП, който еднозначно каза, че благодарение на моите усилия и правителството на ГЕРБ стадионът в Гоце Делчев съществува.

Да обърна ли внимание на прословутия проект за парк и 26 улици? Да припомня ли, г-н Москов, какво каза г-н Росен Плевнелиев като действащ министър? Този проект беше нарицателно за некачествено усвояване на средства по програма „Регионално развитие“, защото беше изготвен по некачествен начин.

Спомняте ли си какво направихме тогава, г-н Москов? С пълното съдействие на тогавашния регионален министър и сегашен президент – г-н Плевнелиев – направихме всичко възможно, за може Гоце Делчев да получи онези прословути 7,8 млн. лева.

Не е редно да спестявате това на избирателите, г-н Москов. Затова трябваше да сте тук и да отговорите на тези въпроси!

По отношение на визията – аз представих много ясно моите виждания как трябва да изглежда община Гоце Делчев. Всеки един ангажимент, представен от г-н Владимир Москов, беше ангажимент, представен в моята управленска програма.

Въпросът ми е защо, след като той се възползва от идеите, които аз предлагам като кандидат за кмет, не ги осъществи в 20-годишния си мандат? И защо поне не направи наченки, за да се случат тези неща?

Време е да сложим край на задкулисието! Време е да дадем шанс на реалните политики; на политиците, които излизат лице в лице с гражданите и нямат притеснение да дебатират по всяко едно време с всеки един политик, да отговарят на неудобни въпроси. Време е да поставим началото на промяната на 25 октомври!“

Андонов благодари на всички граждани, задали своите въпроси към Владимир Москов, и поясни, че е отправил покана и към кандидата за кмет Илия Шербетов, за да говорят за визиите си за развитие на Гоце Делчев.

„Разговорът с г-н Шербетов обаче не можеше да даде отговори на въпросите, на които г-н Москов трябваше да отговори и аз искрено съжалявам, че гражданите са лишени от този дебат“, добави Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

goscho10:10 - 23.10.2015
Gosheto "krasaveza" - za kolko se prodavash, razbrahme che ne e za malko....kaji za kolko ste prodadesh obstinata, kato stane tvoq??? Az dori deto sam varl GERB-jiq veche ne sam siguren che si pravilniq izbor......nqma da sam s teb nqma i da sam protiv teb, ste sam s Scherbetov. Stoto da ti kaja cestno mi pisna ot maznite ti dumi i ot priblijeniqt ti i draznest Churkov, s koito taka ste se ugoili, pak i nespirate....Gorkiqt Angel Tunchev, kak samo ne razbira sto za hora ste... za kolko se prodavash za 5 lv. kd kubik dobita darvesina li? Ti tokova li si chesten i doblesten....ami kakvo ste kajesh za ostanalite ti aferi.....
moli15:36 - 22.10.2015
v gocedelcevskiqa region gerb shte ima pilen proval zaradi hora kato andonov ademov islqamov i tem podobni
chuk21:47 - 21.10.2015
спретвам доносче през "равни пред закона", тичам при шефа да му масажирам ушите, спретвам ново пак през тях, тичам пак при шефа изпапуням се като ....., тичам за още малко пари спретвам малки гадости, ама за тях не бутат пари,а и тъпата ми "Група, която направи така, че в крайна сметка е налице една изключителна некачествена, завоалирана, скрита и манипулирана изборна кампания за усвояване на европейските средства"
До Неврокоп21:37 - 21.10.2015
Много ли си сигурен, че му вярваш или чакаш конкурса за директор, за който нямаш диплома, та той да те уреди? Но става дума за ПМГ-то все пак, не за някое селско училище, ама ти и за там не ставаш, госпожо

FACEBOOK