Георги Андонов: Ако по времето на ГЕРБ е имало диктатура, то сега има хунта

„Ако по времето на ГЕРБ е имало диктатура, то сега има хунта. Полицейските репресии спрямо протестиращите граждани надминаха всякакви граници. Така и не стана ясно от кого са разпоредени, на какво основание са или просто са кьорфишек за сплашване“, заяви на пресконференция в Благоевград народният представител от ГЕРБ Георги Андонов.

Той бе категоричен, че с тези действия полицията противопоставя българите. „От едната страна са хората, които протестират срещу Осман-национал-комунистическата коалиция, а от другата – подкрепящите Орешарски, които бленуват за нов 9 септември и за връщането на Народния съд“, коментира депутатът.

Андонов се зарече, че от Парламентарната група на ГЕРБ ще поставят въпроса на най-високо ниво и ще поискат обяснения за полицейската репресия.

„Трябва да призная, че БСП го правят много добре и по безупречен начин защитават партийните си интереси“, каза още Андонов.

Според колегата му Любен Татарски списъците, които се правят на участници в протеста на 4 септември, след това ще се използват за сплашване пред работодатели. „Недопустимо е да се взимат личните данни на хора, които изразяват гражданската си позиция. Това ако е спиране на страха, здраве му кажи“, лаконичен бе Татарски.

Депутатът и областен лидер на ГЕРБ Даниела Савкелиева пък заяви, че на управляващите им трябват послушни хора, а не експерти начело на държавните структури.

„Рокадите в региона са безпринципни, сменят се не само кадри на ГЕРБ, а и хора, които не са удобни на сегашната власт“, посочи тя и даде пример с уволнението на Пламен Поюков от ДЛС "Дикчан", на Калин Каменов от Държавната агенция за закрила на детето и готвените смени на шефовете на Регионалния инспекторат по образованието, здравната инспекция и Областно пътно управление.

"Ако шуробаджанащината е експертност, то това правителство е най-експертното досега", добави Георги Андонов.

Андонов опроверга твърденията в национален ежедневник, че ще напусне парламента, ако Бойко Борисов отново забрани на депутатите от ГЕРБ да ходят на работа. "Няма да напускам нито ГЕРБ, нито Народното събрание. Каквото имам за казване, го казвам на партийния лидер, а не на медиите", коментира още депутатът.

 

КОМЕНТАРИ

иван от ГД20:49 - 10.09.2013
Плачете сега бе изроди че се уволняват вашите калинки.А какво правехте до преди 4-5 месеца?Уволнявахте наред до последния портиер.Сега ви боли но ще ви влиза все по-навътре. нещастници мръсни.За мене сегашните действат много слабо.Досега трябваше да изчистят тази герберска сган.Пък нека тази курва и тъпото гоше се оплакват на арменския поп.Секнаха им кранчетата които им пълниха гушките.Дано никога да не имате повече власт защото не знаете че тя се дава на умните и кадърните.А вие не сте и не сте били никога от тях.
Баста16:34 - 10.09.2013
Гоше, и аз гласувах за тебе два пъти, но защо ли..... за да плачкаш в ежедневниците, че не ти стигат паричките, ами ти наясно ли си колко вземат другите и как посрещат, не само нуждите през лятото, ами през зимата, надявам се точно ти да обясниш в публичното пространство защо са високи цените на дървата за огрев. Незная имаш ли смислово понятие за хунта, недей да говориш така защото ти произхождаш от червен ловчански род..... Та накрая искам да споделя, че такива като тебе и Дана другото тъпо провалихте ГЕРБ.
Учуден10:01 - 10.09.2013
Г-н Гошо, толкова си тъп, че направо си се заострил от другата страна. По какво сталинстко-матросовското управление на тиквата и физкултурника се различаваше от сегашното?!?! ПО АБСОЛЮТНО НИЩО! Едни и същи тъпанари като тебе в различни цветове, нищо повече, който лиже по-добре задника на вожда той е по-нагоре. Повръща ми се само като ви видя физиономиите!
rxw08:45 - 10.09.2013
"Осман-национал-комунистическата коалиция" ......????? - когато едно тъпо гОШЕ се опитва да се изкара умен и энтилигентен, ще се посере от напън, дръжте се.

FACEBOOK