Генерал-майор Андрей Боцев от Гоце Делчев е новият началник на отбраната

Генерал-майор Андрей Боцев, снимка: Infomreja.bg

Генерал-майор Андрей Боцев е новият началник на отбраната. 

На свое заседание днес правителството предложи президентът на Република България Румен Радев да издаде указ за освобождаването на генерал-майор Андрей Боцев като командир на Сухопътните войски и назначаването му за началник на отбраната.

Министерският съвет предлага още Андрей Боцев да бъде удостоен със звание генерал-лейтенант.

След подадения рапорт за освобождаване от ген. Константин Попов, длъжността началник на отбраната се изпълняваше временно от вицеадмирал Емил Ефтимов, до назначаването на титуляр.

Генерал-майор Андрей Боцев е роден на 26.11.1959 г. в гр. Гоце Делчев. През 1981 г. завършва мотострелковия профил на ВНВУ „Васил Левски”. Офицерската си кариера стартира, като командир на взвод, след което заема длъжностите: командир на рота; командир на мотострелкови батальон; началник-щаб на мотострелкови полк; заместник-командир и командир на мотострелкови полк; началник-щаб на бронетанкова бригада; ВРИД командир на бронетанкова бригада и командир на планинска бригада.

В щаба на Сухопътните войски е бил началник на направление; заместник-началник на отдел; заместник-началник на щаба по подготовката на войските; заместник-началник на Сухопътните войски, началник на щаба на войските. Завършил е ВА „Г. С. Раковски”, а през 2014 г. и Генералщабния й факултет.

Считано от 30.06.2014 г. е повишен в следващо висше военно звание „генерал-майор” и назначен на длъжността „командир на Сухопътните войски”. Сред множеството награди, връчени на генерал-майор Боцев, са: медалите „За отличие в БА” и „За заслуги към БА”; наградни знаци „За вярна служба под знамената”; поименно лично оръжие „карабина”.

 

КОМЕНТАРИ

116:41 - 01.03.2017
ДА МУ Е ЧЕСТИТО
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK