Ген. Атанас Атанасов води листата на Реформаторския блок в Благоевград

снимка: dsb.bg

Реформаторският блок обяви водачите на листите в страната, след като Гражданският съвет към блока утвърди на заседание днес първите места, с които десните ще се явят на изборите на 5 октомври. Божидар Лукарски представи листата, като обясни, че е най-добрата за България, изобщо, съобщава Дневник.

В столицата водачите са лидери на основните партии от блока. В 23 МИР София начело на листата ще бъде лидерът на СДС Божидар Лукарски, следван от ген. Атанас Атанасов от ДСБ, лидерът на НПСД Корман Исмаилов и Петър Славов от гражданската квота. Освен това Атанасов ще води листата в Благоевград, а Исмаилов в Кърджали.

В 24 МИР София Петър Москов от ДСБ ще е първи, следван от Гроздан Караджов, докато в 25 МИР София водач ще е лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, а след нея се нарежда Вили Лилков.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще е начело на листата във Варна, а второто място там е за Касим Дал от НПСД. Той ще бъде и водач - в Силистра.

"Реформаторският блок отива в парламента като гарант за нормално и стабилно управление, а не да стои на тъч линията. Няма нищо по-справедливо за гражданите от стабилна държава и от това хората да имат работа. Това е най-добрата социална политика. Няма нищо по-нормално от солидарността в едно общество за тези, които не могат да се справят сами", това заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева при представянето на листите.

По думите ѝ важна цел на реформаторите в парламента ще е административната реформа и прозрачността на обществените поръчки, за да се осигури шанс на бизнеса при честни правила да създава работни места. Голямата и европейската политика може да се преведе на ежедневен език чрез усилена работа в посока на прозрачността на обществени поръчки, подчерта тя.

По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че няма по-труден момент за всяка партия и коалиция от това да уточни кандидатите си за парламентарни избори. "Задачата да се съставят кандидатски листи на политическа коалиция от седем партии със сериозна гражданска квота е математически невъзможно. Именно поради големия брой партии, равнопоставени помежду си, не веднъж беше пророкуван краят на РБ", коментира той.

"Около 70 % от хората, които предлагаме за водачи са изявени политици в съответния избирателен район, всички от останалите 30% са приети от местните организации на партиите и са желани, а не натрапени кандидатури, каза още Кънев.

Водачите на листи:

- Благоевград - Атанас Атанасов, ДСБ,
- Бургас - Костадин Марков от квотата на СДС, брат на бившия временен лидер на СДС Борис Марков,
- Варна - Радан Кънев, ДСБ,
- Велико Търново - Иван Иванов, ДСБ,
- Видин - Вили Лилков, общински съветник в София от "Синята коалиция",
- Враца - Филип Кирев от СДС,
- Габрово - Нели Недева, областен координатор на ДБГ,
- Добрич - Билгин Якубов,
- Кърджали - Корман Испаилов, НПСД,
- Кюстендил - Ирина Абаджиева-Репуц, председател на Християндемократическата парти, която преди седмица се присъедини към Реформаторския блок,
- Ловеч - Николай Вълков, юрист от квотата на ДБГ,
- Монтана - Борислав Великов,
- Пазарджик - Бойка Маринска, областен координатор на ДБГ,
- Перник - д-р Валентин Павлов от квотата на ДСБ, а втори ще е художникът Людмил Веселинов от ДБГ,
- Плевен - Найден Зеленогорски от ДБГ,
- Пловдив - град - д-р Димитър Шишков, местният координатор на ДБГ,
- Пловдив - област - Николай Ненчев, от квотата на БЗНС,
- Разград - Мюйессер Солак,
- Русе - Румен Христов, СДС, бивш кандидат за президент,
- Силистра - Касим Дал,
- Сливенски - Димитър Сяров,
- Смолянски - Ариф Агуш,
- София, 23 МИР - Божидар Лукарски, СДС,
- София, 24 МИР - Петър Москов, ДСБ,
- София, 25 МИР - Меглена Кунева, ДГБ,
- София - област - Димитър Делчев, координатор на ДБГ за областта,
- Стара Загора - Димитър Танев, главен секретар на Министерството на образованието по времето на Даниел Вълчев,
- Търговище - Орхан Исмаилов,
- Хасково - Станислав Иванов от квотата на ДСБ, син на кмета Георги Иванов,
- Шумен - проф. Добри Добрев от гражданската квота на ДБГ,
- Ямболски - Николай Честов.

 

КОМЕНТАРИ

никой13:35 - 31.08.2014
коментар - няма Успех, трябват държавници, но всички политици зависят от кой плаща музиката и нтесът е им е да ударят покрай властта няколко десетки хилядарки....в евро Парите управляват, няма държавници
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK