Животът на жената, спасена в Рила, е извън опасност

Снимка: Пресцентър

Животът на 61-годишната Нели К., спасена с хеликоптер на застрахователна компания край Рилските езера вчера, е извън опасност. Жената е била изведена от Реанимация. Състоянието й се подобрява и дори се очаква в близките дни да бъде изписана от болница Св. Анна“, където бе приета по спешност в четвъртък. 

„Спасихте живота на моята приятелка. Беше много страшно преди да дойдете. Тя посиняваше, имаше много високо кръвно, трепереше, стягаха я гърдите, трудно дишаше. Ако не бяхте вие, сигурно щеше да се случи най-лошото. За щастие тя вече е добре“, разказа Лилия Попова, приятелка на Нели.

Както вече информирахме, инфарктна ситуация край езерото „Бъбрека“ в Рила приключи щастливо, благодарение на бързите действия на екипите на Планинска спасителна служба и пилотите от хеликоптера. 61-годишната жена бе транспортирана с въздушната линейка от Рилските езера в Окръжна болница в София.

Сигналът бе подаден от планинските спасители към спешния телефон на застрахователната компания. Спасителната акция бе организирана буквално за минути и благодарение на отличния синхрон и бързите действия, жената се възстановява успешно. Въздушният екип, който се състои от пилоти и парамедици, успя още по време на полета до болницата, да повишат жизнените показатели на Нели. 

Перфектната организация и координация между въздушните екипи и наземните спасители от ПСС не е случайна. Тя е в резултат на десетките спасителни акции, които се провеждат съвместно всяка година, оказвайки помощ на туристи, които имат застраховка Планинска грижа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK