Разследват настоящия кмет и бившия кмет на Перник

Снимка: МВР

Действията на трите институции са във връзка с разследване по досъдебно производство, образувано през декември 2014 г., касаещо сключени неизгодни сделки. Това каза на пресконференция днес пред сградата на ОДМВР – Перник, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Той уточни, че проверките обхващат периода 1. януари 2012 г. – 31. декември 2016 г. и са свързани с дейността на длъжностни лица от община Перник.

Инспектира се дейността на временно изпълняващ длъжността кмет и бивш кмет на Перник.

Сметоизвозването в града се контролира от бизнесмен или бизнесмени с широкспектърна дейност. Управители са различни подставени лица и чрез тези фирми през годините постоянно е източвана община Перник. 

По данни на прокуратурата са задържани няколко човека за 24 часа – бивши кметове на Перник, включително и временно изпълняващ длъжността кмет. До края на деня ще бъдат повдигнати обвинения поне на две лица след анализиране на събраните доказателства и извършените претърсвания и изземвания.

Иван Гешев лично благодари на главния секретар на МВР - Младен Маринов, за оказаното съдействие и свършената работа от служителите на министерството.

„Разработката е много добра. Ще се връщаме и назад и всички които са злоупотребили ще получат заслужени наказания“, заяви Пламен Георгиев – председател на антикорупционната комисия.

Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK