ГДБОП разби престъпна група за трафик на тютюн

Снимка: МВР, архив

Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн и над един тон тютюн на бали

Служители на ГДБОП и на териториалната служба „БОП“-Пловдив, Пазарджик и Смолян, под наблюдението на Специализираната прокуратура, проведоха съвместна операция по установяването на организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

В хода на полицейските действия, осъществени вчера и днес, до момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски.

Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са свидетели.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в престъпната схема изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми.

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо 7 души. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализираната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK