ГДБОП погна киберкрадци, точили пари от казина

Снимка: Infomreja.bg

При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е неутрализирана организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната.

В хода на разследването било установено, че групата е изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери.

Групата действала изключително конспиративно и професионално, всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един симулирал участие в хазартните игри,  друг- контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

В хода на операцията са задържани четирима, непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения.

При последвалите   процесуално – следствени действия от задържаните и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.
Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212А от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK