ГДБОП арестува Васил Капланов – Каплата

Снимка: DenNews.bg, стоп кадър

Причината е подозрение за отвличане на Янек Миланов

ГДБОП арестува бившия гард на Братя Галеви, Васил Капланов – Каплата. Арестът е станал преди броени минути в заведението "Червеното" в Дупница и към този момент го транспортират към Национална следствена служба. Причината е подозрение, че именно той е отвлякъл Янек Миланов от Дупница. Официално от МВР не съобщават дали Янек е открит или не.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, към 23 часа на 31 юли Янек седи с приятели пред блока, в който живее е ж.к. „Бистрица“, получава телефонно обаждане, оставя ключовете си, казва на приятелите си, че ще се върне след малко и се отдалечава. Последно Янек е засечен от камери, че се намира в джипа на Капланов, който е с богато криминално минало и някогашен шеф на охраната на Братя Галеви. Още същата нощ приятели не успяват да се свържат с 43-годишния мъж, защото телефонът му е изключен.

От този момент Янек е в неизвестност. Капланов е викан на разпит в полицията, но е освободен и до момента е на свобода. „Янек живее във Франция от 17 години и винаги прекарва ваканциите си в Дупница. Той е неконфликтен, изключително миролюбив и позитивен млад мъж. Не е криминално проявен, никога не е имал конфликти, но от известно време са започнали посегателства над имуществото му, за които е сигнализирал в полицията.

Последно Янек е видян в автомобила на Васил Капланов-Каплата, бивш охранител на Братя Галеви, и от тогава е в неизвестност. В момента се води разследване за отвличане. От наблюденията ми до момента и информацията която имам, вярвам, че отвличането е било внимателно планирано. Имаме нужда от пълната подкрепа на институциите, властите и организациите в Дупница, София и Брюксел. Имаме нуждата от подкрепата на медиите, за да помогнем на полицията и да открием Янек. Ние трябва да вярваме в справедливостта и полицията. Сигурно има гнили ябълки, но знам, че там има невероятни хора, които правят невъзможното, за да помогнат. Благодаря на полицията за невероятните усилия, които полага“, каза братът на Янек, Марио Миланов.

Кой е Васил Капланов – Каплата?

През 2012 г. името на Каплата беше забъркано отново в скандал с гастарбайтер. В края на месец август Стоимен Христов е настанен в хирургичното отделение на дупнишката болница с комоцио и множество рани по лицето и тялото. А причина за това става, нанесен му побой от Васил Капланов. Малко по-рано Стоимен се завърнал от гурбет в Англия, където работил като бояджия.

Решил да излезе с приятели в една от дупнишките дискотеки. След стабилна почерпка обаче мъжът започнал да вдига врява, която се пренесла и в блок в ж.к „Бистрица“. Именно там Христов бива пребит от Каплата, който е негов съсед. Въпреки нанесените множество травми Стоимен не подава жалба в полицията. Последват още редица побоища в Дупница, в които името на Васил Капланов е забъркано. Каплата бе обвинен за побой над черешовия бос в Дупница Йордан Костов-Джоко, на когото изкъртил два зъба.

През 2013 пребива в заведение в Усойка и Димитър Стефанов, а повод за това става красива девойка. Васил Капланов бе един от приближените на Пламен Галев и Ангел Христов-Геле и личен техен гард, известен е с буйния си нрав сред дупничани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK