ГДБОП купува дрон срещу мафията

Източник: Рixabay.com

Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) е обявила обществена поръчка за закупуването на дрон.

Максималната стойност на дистанционно управляемата летателна система с вертикално излитане (ДУЛС) не трябва да надвишава сумата от 65 000 лв., без ДДС. Средствата са по програма на Норвежкия финансов механизъм, съобщава БГНЕС.

Дронът трябва да е "малък", с излетно тегло от 4 до 25 кг, както и да е снабден с електрооптична система за управление и наблюдение с възможност за предаване на видеоизображение на наземна станция.

Продължителността на полета на дрона не трябва да е под 20 минути, както и да има батерии за експлоатация поне 2 часа. Дронът трябва да може да излита от места, които са на надморска височина от минимум 1500 м, както и да може да лети при над 2000 метра надморска височина.

Други важни условия са да е изключително тих при полет от 150 метра надморска височина, да е влагоустойчив и да може да лети при лек дъжд, както и да е снабден с GPS. Камерата на апарата трябва да позволява заснемане в HD качество.

Дронът трябва да може да развива скорост на летене от минимум 65 километра в час, а ръчно да може да се управлява от разстояние до 5 километра.

Освен закупуването на дрон, изпълнителят на заданието трябва да обучи 3-ма служители на ГДБОП, които да могат да го управляват, както и двама инструктора, които да могат да обучават и други служители на ГДБОП за работа с техниката. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK