Прокурори и полицаи търсят следи след обира на митницата в Благоевград

Снимки: БГНЕС

Продължава огледът

Продължава огледът на митницата в Благоевград, която бе обрана.

По-рано днес стана ясно, че една от стаите на Митница – Югозападна край областния град са взети пари и ценности, сред които и важни книжа.

Процесуалните действия се извършват под надзора на районния прокурор Борислав Ковачки. Разследването протича през целия ден.

Информацията за обира е потвърдена от МВР, но няма изнесени подробности. Сигналът е подаден на обяд, научи ИНФОМРЕЖА.

Апашите прескочили оградата на Домостроителния комбинат в съседство на Митницата. Качили се на покрива, а оттам проникнали в сградата през прозорец на третия етаж. В съответната стая основно се съхранявали веществени доказателства – документи, пари, злато и сребро. Голяма част от „плячката“ е изпадала по пътя, докато апашите бягали. Те активирали алармата на охранителната система, но охранителите не били на място. Откраднатото обирджиите събрали в пликове.

Запознати разкриха, че обирът е изключително добре организиран, с информация от вътрешен човек, неслучайно е избран почивен ден. Обирът е дълго планиран и обмислян.

Териториалното звено на Агенция „Митници“ в Благоевград се намира в близост до АМ „Струма“. В съботно-неделните дни шосето край обекта е спокойно. В близост се намира бензиностанция и паркинг за камиони, познати като Терминал Богдански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK