Гастербайтер облече в зелени екипи футболистите от училището в Долно Дряново, отборът стана трети на турнир в Слащен

Снимки: Личен архив

Футболният отбор на ОУ "Христо Ботев" в гърменското село Долно Дряново се класира на трето място в оспорвания турнир, проведен в село Слащен, община Сатовча. 

Турнирът бе организиран от Община Сатовча, а купите и паричните награди на победителите връчи кметът Арбен Мименов.

Зеленият отбор футболисти на школото в Долно Дряново стигна до своето трето място в разгорещен двубой, след като на финала загуби с 2:1 от отбора домакин от Слащен.

Именно домакините се класираха първи и победиха с рекордния резултат 5:1 ученическия футболен отбор от Плетена, за който остана почетното второ място.

С три гола в противниковата врата голмайстор стана Гюлтен Юсни от Долно Дряново. 

В турнира освен малките футболисти от Долно Дряново се състезаваха и отборите на училищата в Слащен, Плетена, Сатовча и Вълкосел. 

Училищният футболен отбор на Долно Дряново през тази учебна година почти няма загуби при всичките проведени междуучилищни надпревари. Малките футболисти и техните учители коментират, че отборът е станал много по-успешен, след като облекли зелените кадемлийски екипи, дарени им от местен гастарбайтер, който работи в Холандия от много години. 

Бившият възпитаник на ОУ „Христо Ботев“ - Долно Дряново, Джамал Ролев, зарадва с ценното си дарение училищния отбор футболисти в началото на март тази година. 

Той дари на децата в неговото бивше училище екипи, гети калеври и други необходими за отбора аксесоари. Ролев поръча изработването на екипите и цялостните екипировки специално за малките футболисти в холандската фирма "CAWILA"', която облича отборите на Аякс и ПСВ Айндховен.

Любовта му към спорта и малките състезатели идва и от там, че синът му Шенол Ролев играе в „Аякс“, с което се гордеят и мотивират многото активни малки и по-големи спортисти от Долно Дряново. 

За ценното дарение и благородния жест към децата от ученическия отбор на ОУ "Христо Ботев" в Долно Дряново директорът на школото Асим Адемов от името на ръководството връчи благодарствен плакет на Джемал Ролев, а учителите и учениците изказаха сърдечни благодарности към дарителя. 

 

Дарителят Джамал Ролев с децата от отбора в Долно Дряново, облечени със зелените екипи
Директорът Асим Адемов връчи почетен плакет на Джемал Ролев за благородния му жест

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK