Гастарбайтери се прибраха за голям купон в задружната „Бухова” махала на Симитли

Снимки: Община Симитли

„Бухова” махала е една от най-задружните в симитлийския квартал „Ораново”. В летните жеги хората често се събират по съседски и се веселят. Много от младите са на гурбет и по традиция юли и август са месеците, в които се прибират в родния Симитли. 

Точно това е и причината за голямата веселба, която спретнаха задружните съседи миналата вечер. Дълги трапези наредиха хората на улицата, жива музика, много хора и веселие  съпътстваха вечерта. Всички се бяха постарали да се приберат специално за тази вечер, защото в този ден от годината всички се събират, за да си разкажат кой къде, какво прави и какви планове има.

Неуспелите да се приберат у дома имаха непрестанна жива връзка по телефона и се забавляваха заедно със своите съседи дори и от разстояние. Председателят на Общински съвет - Симитли, Владимир Христов, приятел на всички свои съграждани, който също живее в близост до тях, вдигна наздравица за здравето на празнуващите и ги поздрави за празника, сътворен   с много мерак. Веселбата продължи до късно през нощта, а хората не спираха да се вият.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK