Галина Петрова от ЕГ Д-р Петър Берон" - Кюстендил, с отличие от конкурса "Млади преводачи"

Снимка: личен архив

Единадесетокласничката от ЕГ "Д-р Петър Берон" - Кюстендил, Галина Петрова с ръководител Валя Георгиева спечели престижното второ място на конкурса "Млади преводачи", в раздел испански език.

Конкурсът, провеждащ се на няколко езика се организира от сдружение на преводачите в България с помощта на Френския културен институт, Испанско и Гръцко посолства.

"Млади преводачи" се осъществи на три етапа. Преводът, който се прави е на художествена литература. В заключителния етап бяха допуснати за участие 40 превода. На първия кръг са се явили над 2500 участници.

"Държа да подчертая, че при останалите наградени училища испанския език се учи като първи чужд език, докато в нашия случай испанския език се изучава като втори, което прави наградата още по-ценна. На първо място е Испанската гимназия в София", каза Валя Георгиева.

Нейни възпитаници участват регулярно в конкурса и винаги се връщат с награди.

"За мен тази награда е изключително ценна. Много съм щастлива и съм амбицирана догодина да участвам отново", каза Галина Петрова.

Нейният превод ще бъде публикуван в книжка, озаглавена "Млади преводачи", където всяка година се публикуват всички наградени преводи.

 

 

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK