500 лв. глоба и 6 месеца без книжка за пиян шофьор от Гоце Делчв

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Гоце Делчев потвърди в свое заседание наказателното постановление срещу Б. И. Ш. от Гоце Делчев, според което началникът на полицейското управление му е наложил глоба от 500 лева и лишаване от правоуправление на МПС за срок от шест месеца.

Решението на магистратите подлежи на обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

На 7. януари тази година в хаджидимовското село Ново Лески полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобил, управляван от Б. И. Ш.

Водачът е бил тестван с дрегер, който отчел положителен резултат - 0,74 промила. Кръвната проба пък показала концентрация на алкохол от 0,62 промила.

Съдийският състав възприе, че жалбоподателят е нарушил разпоредбите на чл. 174, ал. 1 от Закона за движение по пътищата, шофирайки пиян, а също и че е налице умисъл, тъй като нарушителят е осъзнавал нетрезвото си състояние зад волана. 

Жалбоподателят Б. И. Ш. се опитал да смекчи вината си и да избегне наказанието, като в съда посочил, че страда от чернодробно заболяване, което било причина за високата концентрация на алкохол в кръвта.

Това обстоятелство обаче не изключва административно-наказателната отговорност, още повече че Б. И. Ш. е знаел от 40 години за заболяването си и не се е съобразил с него при употребата на алкохол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK