Футболният отбор на ЮЗУ е шампион

снимка: ЮЗУ

Футболистите на Югозападния университет спечелиха шампионската титла от студентското първенство за сезон 2011 – 12012. Във финала, игран на стадиона на НСА, благоевградчани победиха с 2:1 МГУ и доказаха, че са номер едно в страната. Възпитаниците на проф. Васил Жечев и д-р Валери Цветков откриха резултата в 19 минута, а точен бе младежкият национал Венцислав Бенгюзов.

Миньорите изравниха с гол в последната минута на първата част. След почивката на терена имаше само едни отбор, този на гостите от Благоевград. Тоталният натиск на футболистите на ЮЗУ даде резултата в 74 минута, когато македонеца Мартин Алагьозовски вкара за 2:1. Истински екшън настъпи в последната минута от мача, когато двата тима си спретната ръкопашен бой, заради безумен фал на защитник на миньорите срещу Фаик Таиров.

За грубото нарушения футболистът получи червен картон от рефера Георги Кабаков. Пловдивчанинът, който бе главен и на мача, решил титлата в А група между Лудогорец и ЦСКА, показа изгони още един футболист от МГУ и свири край на мача, секунди след като страстите на терена се успокоиха. За ЮЗУ отлични изяви имаха футболистите на Пирин - Бенгюзов, Григоров, Таиров, Карачоров, Янев и Шопов.

За първото си място шампионите получиха огромна купа, която ще бъде показана официално на предстоящия ректорски съвет в университета. Сред зрителите на мача в София бяха доц. д-р Стоян Иванов и проф. д-р Атанас Георгиев. 

 

КОМЕНТАРИ

крал футбол09:58 - 03.06.2012
Чудесно. Сега Валката и стоянчо ще лапкат още повече.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK