Футболистите от Пирин и Локо (ГО) поднесоха заедно цветя пред паметника на Георги Измирлиев

снимки: Община Благоевград

Състезатели и треньори на ОФК „Пирин“ и „Локомотив“ - Горна Оряховица положиха цветя пред паметника на революционера Георги Измирлив на едноименния площад в Благоевград. Така те показаха нагледно, че нещата, които свързват двата футболни отбора са повече от тези, които ги разделят.

Георги Измирлиев - Македончето е родом от Горна Джумая, но участва в подготовката на Априлското въстание през 1876 г. като военен ръководител на Първи революционен окръг във Велико Търново. Името му е свързано преди всичко със създаването на революционни комитети в района на Горна Оряховица, където е обесен след разгрома на въстанието.

Георги Измирлиев - Македончето свързва исторически Благоевград и Горна Оряховица и е едно от светлите имена в двата града, на които всяка година се отдава необходимото уважение и почит.

Поднасянето на цветя пред паметника му на пл. "Георги Измирлиев" е именно израз на признателността на спортната общественост в Благоевград и Горна Оряховица към неговото дело.

Футболистите на ОФК „Пирин“  и „Локомотив“ посетиха и къщата музей  в кв. „Вароша“ на революционера. Кметът д-р Атанас Камбитов поздрави състезателите от двата отбора, които са основни  опоненти за влизане в А група, за патриотичната инициатива и призова примерът им да бъде последван и от други отбори.

„На терена всеки се бори за победа, но извън него всеки трябва да помни историята и да почита загиналите за родината ни“, заяви кметът.

Тази вечер от 18:00 часа на стадион „Христо Ботев“, ОФК „Пирин“ – Благоевград  и „Локомотив“ - Горна Оряховица се бориха за промоция в А група.

Пирин записа важна победа в домакинството си на Локомотив Горна Оряховица, след като победи с 2:0. И двата гола станаха с помощта на защитник на железничарите. В един много нервен мач, пиринци успяха да стигнат до второто място, което дава право на участие в А група.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK