Футболен мач в памет на нелепо загиналия миньор Христо Младенов

снимки: Община Симитли

Със зрелищен мач между ветераните от село Полена и местния отбор на Ветрен бе почетена паметта на Христо Младенов, един от петимата загинали при инцидента в рудник „Ораново” на 16 юли.

По идея на негови приятели в Полена бе организиран приятелски мач между ветерани и представителния тим на селото. В памет на Ицо. Приживе той бе един от най-активните радетели на спорта в родното си село Полена. Състезавал се е за „Ветрен” Полена, сега в отбора играе синът му Методи Младенов.

Мачът започна с едноминутно мълчание. Редовното време завърши при равен резултат, 3:3, а крайното 11:10 в полза на ветераните се оформи с дузпи. Пропуск при дузпите от тима на представителния отбор направи Мирослав Синтюков, което бе решаващо за крайния резултат.

Съдията Георги Томанов – Мами пък се показа много стриктен на мача. Синът на Христо Младенов- Методи, който е футболист на Ветрен Полена, игра за ветераните и спомогна за успеха, след като изпрати топката в мрежата на съотборниците си от Ветрен от бялата точка при изпълненията на дузпи.

Двубоят в памет на Ицо събра на стадиона десетки от селото. Кметът на общината Апостол Апостолов изгледа целия мач, тежка контузия от футбол за спорта наскоро му попречила да се включи и той в състава на ветераните. „Поздравявам спортните хора в село Полена за тази хубава инициатива.

Христо Младенов беше изключителен човек, голям радетел, човек с голямо сърце и спортен дух. Той заслужава това”, коментира Апостолов.

Идеята на местните в Полена е този мач в памет на Христо Младенов да се превърне в традиция. Всяка година в края на есента ветерани и играещи футболисти да поритат топка, в памет на Ицо. Човек, който обичаше спорта, обичаше селото си, обичаше живота. Но загина нелепо... казват неговите приятели.

 

снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK