Самодейците от Никудин и Игралище с екскурзия в красивия Пирински край

Снимка: Община Струмяни

Самодейните певчески групи от селата Никудин и Игралище си отпочинаха заедно в последния неделен ден на месец ноември.

Като израз на благодарност за тяхната творческа всеотдайност и неспирни усилия да запазят автентичния фолклорен малешевски дух, кметът на община Струмяни, Емил Илиев, и неговият екип им подариха и организираха чудесна екскурзия до Роженския манастир, град Мелник и местността Рупите.

Денят започна с поклоническо пътуване до средновековната манастирска света обител "Рождество Богородично", където всички се поклониха пред почитаната като чудотворна икона - Света Богородица. Връщайки се по обратния път, заредената с емоции група се потопи в автентичната атмосфера на най-малкия български град Мелник, като се разходи по неговите тесни калдаръмени улици и разгледа прочутата Кордопулова къща.

А на финала на прекрасната екскурзия всички пътуващи почувстваха магията на магнетичната местност Рупите. Някои постояха почтително пред портрета в храма, други пред гроба на легендарната лечителка и пророчица Ванга, а пък трети се радваха на хубавото есенно време.

Незабравим спомен за този ден ще запазят всички пътуващи в екскурзията. В двете родни села и градинките си напролет, те ще засеят семена на цветя и декоративни тиквички и други растения, които си купиха от сергиите в центъра на село Рожен и пред храмовия комплекс в "Рупите".

Заредени с положителни емоции, всички едва дочакаха да се заизкачва автобуса по склоновете на родната Малешевска планина и заедно запяха любимите песни от репертоара си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK