Оранжерия за зеленчуци разгледаха ученици от Сандански в кампанията „Супер фермер“

Снимки: МЗХГ

Учениците от ЗПГ "Климент Тимирязов" се включиха и в прибирането на продукция

Стопанство за производство на оранжерийни зеленчуци в с. Лешница посетиха ученици от Земеделска професионална гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязов“ - Сандански. Те са от XI клас и учат в направление – Агроекология.

Събитието е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, организирана в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), която се провежда под надслов: „Супер фермер“.

Собственичката се занимава с отглеждането на домати, краставици и салати. Тя е бенефициент по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Инвестицията по проекта е на стойност 29 337 лв., като е закупена и специална техника.

Учениците имаха възможност да се включат в прибирането на продукция. Те се запознаха и с основните дейности по етапите при развитието на земеделските култури, като торене, изискванията към климатичните и почвените условия.

Инициативата има за цел да подкрепи младите хора, като им се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK