Делото за смъртта на Милен Цветков тръгва по същество

Снимка: БГНЕС

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт

В Софийски градски съд (СГС) вднес започва по същество делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Разпоредителното заседание беше на 21 януари. „Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се”, каза тогава Кристиан Николов в съдебна зала, като се обърна към близките на Милен Цветков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK