Повдигнаха обвинение на следователка за хулиганство и съпротива на полицай

Снимка: Infomreja.bg

Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви

Днес, 21.05.2020 г., Софийска градска прокуратура е привлякла в към наказателна отговорност следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура за извършено престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Вечерта на 20.05.2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок.

На място било установено, че пред бл. 347 в ж.к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца.

Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време. Присъстващата Н.К.–Т. - следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, игнорирала разпорежданията на полицейските служители, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката К.-Т. отправила обидни думи към служителите на реда.

Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници.

Един от мъжете от компанията - Б. Х. (46 години) напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето.

Следователят - Н.К.-Т. и лицето Б. Х. са били задържани и закарани в Районно управление на МВР.

Към настоящия момент, както служителят на Прокуратурата на Република България, така и другото лице са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - гаранция в пари.

Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н.К.–Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK