23-и ден на протести: Блокирани кръстовища, на Орлов мост - напрежение и арест

Снимка: БГНЕС

Арестуваха Петър Кърджилов - пиар на бившата кметица на "Младост"

Напрежение и арест в 23-ия ден на антиправителствени протести. Полицията и общината не успяха да убедят демонстрантите да освободят Орлов мост заради градския транспорт, информира БНТ

След възникнал конфликт - полицията задържа Петър Кърджилов, пиар на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. До ареста се стигна след конфликт с възрастна жена, която беше полята от него с вода. Протестиращите я определиха като провокатор.

Спокойно и тихо започна сутринта на Орлов мост, но само час и половина по-късно напрежението ескалира с появата на възрастна жена с бастун, която влеза в спор с протестиращите.

Арестуван е Петър Кърджилов, пиарът на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

Според Георги Георгиев от "Боец", е имало прекалена агресия от органите на МВР. "Това бяха 6-7 момчета униформени, които му се нахвърлиха и му извиха ръцете много агресивно", допълва той.

Малко по-рано екип на Столична община опита да преговаря с протестиращите да бъде пропускан градският транспорт.

Красимир Димитров - директор Дирекция "Аварийна помощ и превенция",СО: Вижте, ние говорим не за Орлов мост да преместим палатки, ние говорим за "Евлоги Георгиев", само две три линии.

Георги Георгиев - "Боец": Като сме тръгнали на пазарене една оставка една линия, Борисов да подаде оставка една линия пускаме, подава Гешев пускаме и другата линия. Предлагате ни вода и тоалетна да пуснете две линии за гражданите, извинявайте. 

Красимир Димитров: Ние искаме хората, които вървят в градския транспорт просто да ги облекчим.

Преговорите завършиха без успех, неуспешен беше опитът и да се освободи от палатките поне едното платно на бул. "Цар Освободител". Протестиращите и на двете ключови кръстовища са категорични, че остават, докато не бъдат изпълнени исканията им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK