ПМГ "Проф. Емануил Иванов" - Кюстендил, с награда от МОН за най-много реализирани партньорски инициативи

Снимки: личен архив

На специална церемония в Министерство на образованието и науката, днес Биляна Йорданова - учител по информатика и информационни технологии в ПМГ "Проф. Емануил Иванов" - Кюстендил, получи от министър Красимир Вълчев грамота, с която се награждава учебното заведение за най-много реализирани партньорски инициативи с училища от България или от чужбина.

Над 155 ученици на ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ участваха активно в Европейската седмица на програмирането, която се проведе от 6. до 21. октомври 2018 г.

„Всяка една инициатива беше интересна и уникална, насочена към важни умения, на които ще разчитаме за бъдещето“, посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на награждаването на най-активните участници.

„Днес ставаме все повече обвързани с кодирането - то е не просто техническа дейност, а малко или много оформя и обществото, в което живеем“, добави министърът Вълчев.

Той посочи, че предизвикателството пред образователните системи е да направят така, че все повече деца да придобият умения за кодиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK